2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Éles verseny, igényes megrendelők

A tavalyi 5.2 milliárd forintos összárbevételből 2 milliárdot hozott a takarítási ágazat, a több lábon álló Jánosik és Társai Kft.-nél. Idén még ennél is többre, 2.5 milliárd forintos bevételre számítanak takarításból – mondotta Jánosik Lajos, a cég tulajdonosa. Az iparszerű takarítási piacot a könyörtelen versengés jellemzi. A megrendelők alacsony árak mellett, egyre nagyobb minőségi igényekkel lépnek fel. Ezért is örvendetes, hogy a cég újabb megrendelésekhez jutott az elmúlt hónapokban.  Az idei szerződési állománya már 500 millióval haladja meg az előző évit. A mozgásban lévő és átrendeződő piacon sikerült megőrizniük meghatározó szerepüket.Igazán igényes és magas minőségi követelményeket támasztó cégek választották beszállítóként a Jánosik és Társai Kft.-t.
A Siemens létesítményeinek 3 budapesti telephelyét – irodaházi és üzemi épületeteket összesen 44 ezer négyzetméteren – takarítják mostantól. Ezekhez 50 ezer négyzetméternyi külterület rendben tartása is járul. Eddig több cég dolgozott a Siemensnél, most először került egy kézbe, a Jánosik Kft.-hez a takarítás. A verseny tisztaságát biztosító, nemzetközileg felügyelt tenderen, részben angol nyelvű pályázattal, licittel nyerték el a munkát. A létesítmények takarítása speciális felkészültséget, eszközöket, tisztítószereket igényel.  Az üzemekben sokfajta technológiával állítanak elő termékeket. Más tisztítószerek és gépek kellenek a turbinalapátokat gyártó, olajos levegőjű lakatos műhelybe és megint más a transzformátorokat szerelő gyáregységbe. Külön igény volt a 24 órás, hétvégeken is működő szolgáltatásra.  A biztonsági feltételeket a legszigorúbb európai normáknak megfelelően írták elő.
Ugyancsak új beszállítóként jelentek meg a cég emberei a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben. A Kodály Központban február közepe óta takarítanak. A mintegy 11 ezer négyzetméteres koncert és konferenciaterem épületében folyamatosan zajlanak a rangos nemzetközi zenei események és tanácskozások. A takarítás itt is különleges felkészültséget igényel, mert az aranyozott faltól kezdve a nemes faburkolaton át a hatalmas üvegfelületekig, szőnyegekig mindenhez más tisztítási technológiák és szerek kellenek. A legkisebb hiba is azonnal meglátszik. Eddig nem volt panasz a Jánosik Kft. szakképzett munkásaira.
Három megyében, Békésben, Csongrádban és Szabolcs-Szatmár-Beregben összesen 122 postahivatal takarítását nyerte el a cég. Ez összesen 50 ezer négyzetméter belső és 110 ezer négyzetméter külső terület folyamatos rendben tartását, gondozását jelenti.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek