2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Eladta a NAV által lefoglalt gépeket

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) által lefoglalt nyújtó- és dagasztógépekkel, mérlegekkel, kemencével és hűtőkkel együtt értékesítette vállalkozását egy több tízmillió forintos adótartozással rendelkező pékség Miskolcon.

A lefoglalást azonban eltitkolta a vásárló elől. Miután a vállalkozás az előírt határidőre nem fizette meg adótartozását, a NAV pénzügyőrei és végrehajtói megjelentek a pékségben, és elszállították a berendezéseket. A gépeket elárverezik, és az értük kapott összeget a bíróságon perelheti vissza a jóhiszemű vásárló.

Szerencsen és Miskolcon is volt üzlete annak a pékségnek, amely néhány év alatt több tízmillió forintos adótartozást felhalmozott fel. Tartozását többszöri felszólítás ellenére sem fizette meg, ezért a NAV végrehajtói lefoglalták a pékségekben lévő ingóságokat azzal a feltétellel, hogy az eljárás befejezéséig használhatják a gépeket, de nem értékesíthetik azokat. A végrehajtók közölték a pékség külföldi képviselőjével, hogy amennyiben – a törvény által biztosított határidőn belül – befizeti a tartozását, feloldják a lefoglalt ingóságokat, ellenkező esetben elszállítják és értékesítik a gépeket.

Mivel a vállalkozás a megadott határidőn belül nem fizette be tartozását, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal végrehajtói elrendelték a lefoglalt gépek elszállítását. Kiderült, hogy a szerencsi üzletet időközben bezárta a vállalkozás, a miskolci pékséget pedig a NAV által lefoglalt gépekkel együtt – a tiltás ellenére – értékesítette egy másik vállalkozásnak. A vásárló azt állította nem tudott a lefoglalásról, annak ellenére, hogy az eladóval rokoni kapcsolatban van. Az, hogy valójában tudott-e a lefoglalásról vagy sem, nem akadályozta a végrehajtókat abban, hogy az üzletekben található nyújtó- és dagasztógépeket, mérlegeket, öltözőszekrényeket, ipari hűtőket, kemencéket, de még a bemutató pultokat is elszállíttassák. A lefoglalt tárgyak és eszközök értéke csaknem 14 millió forint.

A lefoglalt ingóságokat árverésen értékesítik majd, az adós által átvert vásárló pedig a bíróságon perelheti vissza az adósnak kifizetett összeget.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…