2024. 06. 15. szombat

Jolán, Vid
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Egymillió fontos ösztöndíjat alapít a Wizz Air vezérigazgatója és a University of London

Egymillió fontos ösztöndíjat alapít a Wizz Air vezérigazgatója és a University of London

A University of London távoktatási programjaiban elérhető Váradi-ösztöndíj több mint száz hallgató tanulmányait támogatja a következő tíz év folyamán. Mivel ezekre a képzésekre a világ bármely pontjáról be lehet iratkozni, az ösztöndíjak különösen fontosak a jelenlegi helyzetben, COVID-19 világjárvány miatt bevezetett utazási korlátozások fényében.

Váradi József a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen – a mai Budapesti Corvinus Egyetemen – szerzett diploma után 2014-ben végezte el a University of London jogi mesterképzését (LLM) nemzetközi üzleti szakjogász szakirányon.

Az üzletember a Wizz Air alapítója, és 2003 óta a légitársaság vezérigazgatója. Korábban tíz éven át a Procter & Gamble-nél töltött be különböző vezetői pozíciókat. 2018-ban elnyerte a Közép- és Kelet-Európa legjobb vezérigazgatójának járó kitüntetést a térség légi közlekedésének kiválóságait elismerő CEESAR-díjátadón, és ugyanebben az évben ő képviselte Magyarországot az EY Az Év Üzletembere versenyben.

A Váradi-ösztöndíj alapítójaként a University of London közel 100 hallgatójának tanulmányaihoz kíván hozzájárulni a világ minden tájáról, különös tekintettel a közép- és kelet-európai diákokra.

„Hiszem, hogy a közép- és kelet-európai tehetségek oktatásának támogatása sokszorosan megtérülő befektetés, amely megváltoztathatja a hallgatók életét és a következő generációk jövőjét” – mondta el Váradi József az ösztöndíj megalapításáról.

A University of London 2017-18-as felmerése során kiderült, hogy a képzésekre nem beiratkozó, illetve tanulmányaikat be nem fejező hallgatók 33%-a képtelen volt előteremteni a tandíjat, 42%-a pedig nem tudta finanszírozni a képzés költségeit. Az egyetem volt hallgatóinak és támogatóinak köszönhetően világszerte számos diák jut olyan lehetőségekhez, amelyek máskülönben nem lettek volna elérhetők számukra, így esélyt kapnak rá, hogy fiatal vezetőként formálják világunk jövőjét.

„Az oktatásnak mindenki előtt nyitva kell állnia, aki részt akar venni benne – függetlenül az anyagi helyzetétől. Az ilyen ösztöndíjak lehetővé teszik, hogy hallgatóink a világ minden tájáról, bármilyen körülmények közül érkezzenek is, javíthassanak életkörülményeiken és hozzájáruljanak közösségeik építéséhez” – jelentette ki Mary Stiasny professzor, a University of London nemzetközi ügyekért felelős alkancellárja és igazgatója.

A Váradi-ösztöndíj összhangban áll a University of London alapításakor kitűzött küldetéssel, az oktatáshoz való hozzáférés bővítésével és a nemzetközi együttműködés erősítésével. Az egyetem 1858-ban először indított távoktatási programot a világon, 1868-ban pedig első brit egyetemként indított képzéseket női hallgatók számára.

„Noha világunk számos gazdasági kihívással, politikai feszültséggel és globális egyenlőtlenséggel néz szembe, nincs kétségem afelől, hogy a University of London padsoraiból kikerülő hallgatók világszerte hozzájárulnak a társadalmi fejlődéshez, és azt a nézetet képviselik, hogy a tolerancia és a kölcsönös tisztelet jelenti az alapot egy harmonikusabb és egyenlőbb világ felépítéséhez” – mondta el Wendy Thomson professzor, a University of London alkancellárja.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek