2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 398 HUF
1 GBP 473 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Demszky beperli Antal Attilát „alaptalan vádjai” miatt
Demszky beperli Antal Attilát "alaptalan vádjai" miatt

Demszky beperli Antal Attilát „alaptalan vádjai” miatt

Demszky beperli Antal Attilát "alaptalan vádjai" miattDemszky Gábor közleményben utasította vissza Antal Attila „alaptalan vádjait”, és beperli a BKV volt vezérigazgatóját a Magyar Nemzetben szombaton megjelent „valótlan állításai” miatt. Anatal Attila szerint a főpolgármester felelőssége a 4-es metró ügyében a „legnagyobb és legegyértelműbb”. A BKV korrupciós ügyei miatt meggyanúsított, házi őrizetbe helyezett egykori vezérigazgató például a metróberuházással kapcsolatban azt nyilatkozta: „működésképtelen, dilettáns a konstrukció”. A főpolgármester szerint a volt vezérigazgató máig nem bocsátotta meg neki, hogy a botrányos busztender után lemondásra szólította fel.

Demszky Gábor azt írta: Antal Attila nyilatkozatának rá vonatkozó részei valótlanságokon alapulnak.

A 4-es metróval kapcsolatban Antal azt nyilatkozta, hogy nem volt egységes projektvezetés, olyan szerződések születtek, amelyekben egymással homlokegyenest ellenkező kitételek vannak, és nincs fővállalkozó, nincs egy olyan szervezet, amely mindent kézben tart.

„Azért döntöttünk úgy, hogy ne adjuk oda egyetlen fővállalkozónak az egész beruházást, hanem szedjük szét több alprojektre, mert a megvalósíthatósági tanulmány és az Európai Beruházási Bank is ezt javasolta. Ezt utólag is jó döntésnek tartom. Amikor például a Gellért téren vagy a Fővám téren vitában álltunk a kivitelezővel és megállt a munka, az nem érintette az egész beruházást, máshol folytatódhatott az építkezés” – magyarázta Demszky Gábor.

Azzal az esettel kapcsolatban, amikor Antal nyilatkozata szerint a főpolgármester telefonon közölte, hogy rendeljenek egy konkrét cégtől egy konkrét terméket, egy bizonyos adalékanyagot a buszok üzemanyagához, Demszky Gábor azt közölte: kérte a vezérigazgatót, hogy vizsgáltassa be az adalékanyagot, és ha hatékony, ne ilyesmin spóroljon.

„Mára beigazolódott, hogy Antal Attila takarékossági csomagja nem megtakarítást, hanem tetemes többletkiadást jelentett a BKV-nak, hiszen jórészt a számlák kifizetésének későbbre halasztását jelentette” – fogalmazott a főpolgármester közleményében.

Antal nyilatkozatában beszélt arról is, hogy Demszky Gábor azzal hívta fel: más területeken is foglalkoztassák a Sawyer-Miller Group nevű marketing- vagy PR-céget, amely már akkor is szerződésben állt a BKV-val. A Magyar Nemzet-interjú szerint ez a társaság bonyolította Demszky Gábor kampányait.

Ennek kapcsán a főpolgármester azt közölte: nem a Sawyer-Miller Group, hanem annak vezetője dolgozott a 16 és 12 évvel ezelőtti kampányában, később elváltak egymástól. A 4-es metró tájékoztatási feladatait nyílt közbeszerzési pályázaton nyerte el a cég a legolcsóbb ajánlattal, jóval Antal Attila megbízatás előtt.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek