2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF

Beszáll a duális szakképzésbe az Apollo Tyres

A Gumiipari technikus és Abroncsgyártó szakokra már lehet jelentkezni

 Elsősorban most nyolcadikos diákok jelentkezhetnek az újonnan induló gumiipari képzésekre Gyöngyös egyik legnagyobb múlttal rendelkező, szakmákat oktató iskolájába. A februári határidőig Gumiipari technikus és Abroncsgyártó szakokra is beadhatják a továbbtanulási lapot a diákok. A duális képzésben a tanulók az Apollo ultramodern technológiával felszerelt gyárában sajátíthatják el a gyakorlati ismereteket, tapasztalt szakemberek vezetésével.

Az Abroncsgyártó és Gumiipari technikus szakokat 2016 őszétől indítja az Egri Szakképzési Centrum József Attila Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma. Az intézmény nagy múlttal rendelkezik a műszaki oktatás területén, amelyhez most a duális képzés keretében a nemzetközi gumiabroncsgyártó vállalat is csatlakozik.

„A képzések naprakész műszaki ismereteket és gyakorlati tudást adnak, amelyet a cégek nagyra értékelnek, az itt végzett fiatalok versenyképes szakmát szereznek. Modern és környezetbarát gyárunk tárt kapukkal várja a diákokat, akik nem csak a szakma alapjait tanulhatják meg nálunk, hanem később a kollégáink is lehetnek” – mondta el Kannan Prabhakar, az Apollo Tyres Hungary ügyvezető igazgatója.

Az Abroncsgyártó 3 éves szakiskolai képzés, amelyben a gumiabroncsgyártás valamennyi részfolyamatát megismerheti a tanuló, a gumikeverék készítésétől a vulkanizáláson át a minőségellenőrzésig. A Gumiipari technikus 4+1 éves képzés, amely érettségit és emelt szintű szakképesítést is ad. Az itt végzett diákok széles körű elméleti és gyakorlati ismereteket szereznek az alapanyagokról és a gyártási technológiákról, ami akár fejlesztési feladatok megvalósítására és üzemek középvezetésére is alkalmassá teszi őket.

Megnyitása után az Apollo Tyres gyöngyöshalászi gyára évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 000 darab busz- és tehergépjármű-abroncsot fog előállítani az európai piacra, több száz embernek biztosítva munkalehetőséget a régióban.

Az Apollo 2013-ban elnyerte az Év Gumiabroncs-gyártója és az Év Munkáltatója, 2014-ben pedig a Globális Fenntarthatósági Díjat. Ugyanebben az évben a legjobb munkahelynek választották az ázsiai autóalkatrész-gyártó szektorban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek