2024. 07. 23. kedd

Lenke
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Barcs, Mosonmagyaróvár, Dunaújváros, Tiszaújváros – helyi rádiós frekvenciapályázatokat írt ki a Médiatanács

Barcs, Mosonmagyaróvár, Dunaújváros, Tiszaújváros – helyi rádiós frekvenciapályázatokat írt ki a Médiatanács

Április 14-én lehet jelentkezni négy olyan vidéki rádiós frekvencia kereskedelmi hasznosítására, amelyeken 12 év után lejár a korábbi médiaszolgáltató jogosultsága. A Médiatanács a pályázati felhívásokat ma tette közzé honlapján.

A Médiatanács ma meghirdetett pályázati kiírásai a Barcs 102,7 MHz, a Dunaújváros 102,9 MHz, a Mosonmagyaróvár 100,7 MHz és a Tiszaújváros 89,6 MHz helyi rádiós frekvencia kereskedelmi hasznosítását célozzák. A nyertes médiaszolgáltatók hét évre, napi 24 órára kapják meg a jogosultságokat, amelyek egy alkalommal öt évre meghosszabbíthatók a médiatörvényben meghatározott feltételek mellett.

Az elbírálás során az alapdíjon felül tett díjajánlatokon túl fontos szempont, hogy a vételkörzetében élők a rádióadások révén helyi információkhoz juthassanak, a települések közéletével foglalkozó műsorokat érhessenek el, és magyar zeneszámokat is hallgathassanak.

A díjajánlatok minimumaként meghatározott médiaszolgáltatási alapdíjakat mind a négy esetben a 2011-ben kialakított kedvezményes díjszámítási rendszer alapján határozták meg, és a médiatörvény rendelkezéseinek megfelelően figyelembe veszi a vételkörzet nagyságát, a terület lakossági vásárlóerejét és a médiaszolgáltatók piaci részesedését is. A pályázati felhívások így egyenlő esélyeket biztosítanak minden pályázó rádió számára. A barcsi frekvencia várható vételkörzete 12 ezer fős, Dunaújvárosban a jogosultság 66 ezer főre szól, a mosonmagyaróvári frekvencián 32 ezer, Tiszaújvárosban 28 ezer főt érhet el a nyertes rádió.

A pályázati felhívások tervezetei januártól már elérhetőek voltak a Médiatanács honlapján, amelyeket az érdeklődők nyilvános meghallgatáson is véleményezhettek. A Médiatanács február 11-ei ülésén véglegesítette a rádiós pályázatokat, amelyekre 2014. április 14-én lehet beadni az ajánlatokat. A felhívások célja a magyar frekvenciavagyon felelős hasznosítása, amelyek révén korrekt állami bevétel mellett kiszámítható működésű, stabil és a sokszínűséget képviselő rádiók léphetnek piacra.

 
Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság
Kommunikációs Igazgatóság

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…