2024. 07. 13. szombat

Jenő
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Azonosítóval látják el a villanyvezetékeket

Egyedi azonosítóval látja el ezentúl vezetékeit az Észak-Magyarországi Áramszolgáltató Nyrt. – ezt délelőtt jelentette be a Miskolcon Hans-Günter Hogg, az áramszolgáltató igazgatósági tagja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-Magyarországi Regionális Főigazgatóságával kötött együttműködési megállapodás aláírását követően.

Az azonosítónak köszönhetően vélhetően könnyebb lesz kézre keríteni azokat a fémtolvajokat, akik ellopták, vagy megrongálták az ÉMÁSZ berendezéseit, vezetékeit. A 2010. január elsején életbe lépett fémtörvény értelmében ugyanis a hulladékátvevő telepeken dolgozóknak kötelességük felvenni a beadók adatait. Az azonosító segítségével így könnyen be lehet majd azonosítani a fémtolvajokat.

Az elmúlt két évben csaknem 300 millió forintos kárt okoztak a színesfém tolvajok az ÉMÁSZ Nyrt.-nek. Mintegy 200 esetben tett feljelentést a cég a tolvajok által ellopott, megrongált berendezések miatt. A lopások, rongálások száma az elmúlt évben ismét növekedett. A fémtelepeken leadott vezetékek beazonosítása eddig szinte lehetetlen volt. Ezért döntött úgy az ÉMÁSZ, hogy egyedi azonosítóval látja el a vezetékeket. Azt az eredményesebb felderítés érdekében az együttműködési megállapodás egyik aláírója, Hans-Günter Hogg és Szabó Zsolt dandártábornok, a NAV ÉMRVPF főigazgatója sem árulta el, hogy pontosan milyen azonosítóval látják el a vezetékeket. A fémtolvajok sokszor néhány tízezer forintos nyereség reményében több milliós kárt okoznak az áramszolgáltató számára. Az együttműködési megállapodás aláírásával mindkét fél a fémtolvajlás visszaszorítását reméli.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…