2024. 07. 21. vasárnap

Dániel, Daniella
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Átadták a Szerencsi Mezőgazdasági Zrt. új üzemét

Átadták a Szerencsi Mezőgazdasági Zrt. új üzemét

Átadták a Szerencsi Mezőgazdasági Zrt. új üzemétAz elmúlt évtized egyik legjelentősebb fejlesztését valósította meg a Szerencsi Mezőgazdasági Zrt. A cég Siska tanyáján felépült korszerű tojáslé üzem ünnepélyes átadását július 18-án tartották.

A félmilliárd forintot meghaladó fejlesztés gondolata tíz évvel ezelőtt fogalmazódott meg a vállalat vezetőinek a részéről és mára valósággá vált. A gazdasági környezetet és az üzleti lehetőségeket is figyelembe véve 2008 elején kezdődött az amerikai Diamond technológiára alapozott tervezés és az év közepére már elkészült a pályázat. Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági termékek értéknövelése jogcímen 137 millió forint támogatást biztosított a fejlesztés megvalósulásához. A hazánkban egyedülálló és Európában a legkorszerűbb üzemek közé tartozó létesítményt Ficsor Ádám adta át, aki korábban a szaktárca államtitkáraként nyújtott segítséget a sikeres pályázathoz. A miniszter beszédében hangsúlyozta, hogy a beruházás javítja a cég versenyképességét és munkahelyeket teremt a térségben élőknek. – A Szerencsi Mezőgazdasági Zrt. vezetői fontosnak tartják tevékenységükben az értéknövelést, amire példaként szolgál az új üzem. Jó az esély arra, hogy a termékek keresettek legyenek az éppen átalakuló piacon – jelentette ki a miniszter.

A Szerencsi Mezőgazdasági Zrt. évente 100-110 millió darab tojást termel, amit forgalmazóként az Alföldön, a fővárosban, saját üzleteikben és áruházláncoknak értékesítenek. A cég tojástermelésének egynegyedét dolgozzák fel az üzemben, további 25 millió darabot más gazdálkodóktól szereznek be.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek