2024. 06. 19. szerda

Gyárfás
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • A Wizz Air öt géppel hozott újabb egészségügyi szállítmányokat Sanghajból és Pekingből

A Wizz Air öt géppel hozott újabb egészségügyi szállítmányokat Sanghajból és Pekingből

A hétvégén öt újabb Wizz Air-repülőgép hozta Budapestre a magyar kormány által a koronavírus-járvány elleni védekezéshez rendelt egészségügyi eszközöket Kínából. Az öt járaton a légitársaság összesen 18 pilótája teljesített szolgálatot.
A hétvégén öt újabb Wizz Air-repülőgép hozta Budapestre a magyar kormány által a koronavírus-járvány elleni védekezéshez rendelt egészségügyi eszközöket Kínából.

Szombat reggel három Wizz Air-különjárat érkezett a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, a fedélzetén a hazai egészségügyi személyzetnek szánt 27 tonnányi védőfelszereléssel. A három Airbus A321neo még csütörtökön szállt fel, és miután leszállt tankolni Kazahsztán fővárosában, Nur-Szultanban, az éjjeli órákban ért Sanghajba. A berakodás után irkutszki és nur-szultani tankolással repültek vissza Magyarországra.

Szombatról vasárnapra virradó éjjel két újabb A321neo érkezett Budapestre, ezúttal Pekingből, ahonnan 3 millió 270 ezer egészségügyi maszkot szállítottak haza (szintén nur-szultani technikai megállókkal).

Az öt járaton a légitársaság összesen 18 pilótája teljesített szolgálatot. A Wizz Air büszke rá, hogy pilótacsapata kiválóan képzett szakemberekből áll, akik hivatásként tekintenek a munkájukra, és a mostani rendkívüli helyzetben a megszokott professzionalizmussal teljesítették a hosszú, nagy felkészülést jelentő utakat. A pilóták tudásukkal és szenvedélyükkel főszerepet játszottak abban, hogy a Wizz Airt tavaly a világ tíz legbiztonságosabb diszkont légitársasága közé választották. A Wizz Air saját pilótaképző programot működtet, és 2018-ban Európa egyik legmodernebb kiképzőközpontját építette fel Budapesten két mozgó szimulátorral.

A légitársaság a legújabb és legmodernebb (Airbus A321neo) repülőgépével teljesítette a missziókat, mert a repülőgép hatékonyságának köszönhetően 15%-kal kevesebb üzemanyagot használ fel, mint a régebbi típusok, így azonos mennyiségű üzemanyaggal, kisebb károsanyag kibocsátás mellett nagyobb a hatótávolsága.

A hét elején a magyar kormány megbízásából a Wizz Air az Egyesült Államok több városából repíti haza azt a több mint 450 magyar állampolgárt, akik a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében, a különböző államok által bevezetett utazási korlátozások miatt más módon nem tudtak hazajutni. A légitársaság eddig is nagy hangsúlyt fektetett, hogy a magyar állampolgárokat hazaszállítsa, ezért számos útvonalán továbbra is repül, biztosítva ezzel a garantált hazajutást.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek