2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • A PannErgy csoport árbevétele jelentősen nőtt az első fél évben

A PannErgy csoport árbevétele jelentősen nőtt az első fél évben

 (MTI) – A PannErgy csoport 2,129 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el az idei első fél évben, ez 61 százalékkal haladja meg a tavalyi első fél év bevételét – tette közzé a cég pénteken a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
A geotermikus hőtermeléssel és -hasznosítással foglalkozó vállalatcsoport adózás utáni nettó eredménye 252 millió forint veszteség lett, ami 194 millió forinttal kedvezőtlenebb az előző év azonos időszakában kimutatott 58 millió forint veszteségnél.
A 2,129 milliárd forint árbevételből 1,857 milliárd forint hőértékesítésből származik, míg a fennmaradó árbevétel főként közvetített és továbbszámlázott szolgáltatás.
A társaságnak két nagyobb, geotermikus hőt előállító beruházása üzemel Győrben és Miskolcon, az előbbi 819 millió forint, az utóbbi 987 millió forint árbevétellel járult hozzá a csoport teljesítményéhez. Ezeken kívül két kisebb geotermikus létesítménnyel rendelkezik a PannErgy Szentlőrincen és Berekfürdőn.
A PannErgy részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…