2024. 07. 22. hétfő

Magdolna
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

A Közel-Keletre és Afrikába is toboroznak Budapesten

Magyarországon alakult meg a Randstad EMEA területre specializált toborzó központja
 Egy éve alakult, és azóta többszörösére bővült az a Budapesten létrehozott toborzó központ, amely Európa mellett a Közép-Keletre és Afrikába is keres mérnököket és más szakembereket. Bár tagjai nem találkoznak személyesen a jelöltekkel, akár egész családokat költöztetnek egy kontinenssel arrébb.

Budapesten hozta létre a Randstad Sourceright a legújabb központját, amelynek feladata, hogy a teljes EMEA régióban (Európa, Közép-Kelet és Afrika több mint 150 országában) megtalálja a nagyvállalatok által legkeresettebb szakembereket. A magyarországi központ akár a teljes kiválasztási folyamatot lebonyolítja, illetve az egyes országok helyi Randstad irodáit is segíti nemzetközi projektekben.

„Hollandiában például hiány van hajómérnökökből, így Lengyelországban és a mediterrán államokban igyekszünk megfelelő szaktudással rendelkező munkatársakat keresni ezeknek a vállalatoknak. Olaj- és gáziparban járatos szakértőket toborzunk Norvégiába, de egy görög szolgáltató központ számára is keresünk sok nyelven beszélő munkatársakat például Olaszországban vagy Törökországban” – sorolja a példákat Paróczay Balázs, a Randstad Sourceright EMEA központjának vezetője. A budapesti csapat az elmúlt 12 hónap alatt több mint 40 országgal került kapcsolatba, és Szingapúrtól Írországig számos jelöltnek ajánlott új állást a régióban.

Több tízezer önéletrajz egy év alatt

A budapesti központban mintegy 40 különböző platformot használnak a megfelelő jelöltek megtalálásához, ez a legnagyobb állásportálok adatbázisai mellett recruitment CRM rendszereket és közösségi oldalakat is magában foglal. „A munkánkat az egyes országok sajátosságai teszik igazán összetetté: Németországban például a LinkedIn helyett inkább a Xinget használják, Oroszországban pedig a Google helyett először a Yandex keresőjét nézzük át, ráadásul minden államban más adatvédelmi szabályokat kell betartanunk” – mondta Paróczay Balázs. A kezelt adatok mennyiségére jellemző, hogy az egyik nemzetközi álláskereső oldaltól kapott több tízezer különböző önéletrajz megnyitására szolgáló keretet október végéig kimerítették.

A jelenlegi csapat harmada külföldi, van például orosz, francia, belga, szlovák, román kolléga, de a magyarokkal szemben is elvárás, hogy legalább fél évet tanuljanak vagy éljenek külföldön. „Olyan emberekre van szükségünk, akik nyitottak és gyorsan alkalmazkodnak egy-egy új kultúrához. Mernek nagyban gondolkodni, szeretnek tanulni, de emellett vállalják a felelősséget is, hiszen olyan folyamatokat indítunk el, amelyek végén például egy ötgyerekes család indul el Grúziából Norvégiába” – mondta a központ vezetője. Paróczay Balázs hozzátette, hogy ő a legjobb példa arra, mennyire befolyásolják egy-egy ember életét a virtuális világ rezdülései: neki egy barátja továbbított egy Twitter üzenetet, így szerzett tudomást a központ tervéről, és lett végül a budapesti csapat feje.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Megyéken átívelő akció
A gyanú szerint új pszichoaktív anyaggal kereskedett egy polgári, valamint öt prügyi férfi. A hajdú-bihari rendőrök borsodi kollégáikkal közösen ütött…