2024. 06. 24. hétfő

Iván
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • A felfújható strandjátékok pörgetik a nyári játékpiacot

A felfújható strandjátékok pörgetik a nyári játékpiacot

A magyar szülők jellemzően 2-6 ezer forintot költenek strandjátékokra, az év ezen szakában a vízipisztoly, a gumimatrac és a strandlabda a legkelendőbb játékok – derült ki az ismert játékforgalmazó cég friss kutatásából. A nyári gyermekfelügyeletben a legnagyobb segítséget a nagyszülők és a táborok jelentik, utóbbira a többség 20-40 ezer forintot költ.

Idén a teljes éves forgalom 16 százalékát adja a nyári időszak a legfrissebb előrejelzés szerint. A hagyományos áruházi vásárlás helyett egyre inkább előtérbe kerül az online beszerzés, Gyaraki Dávid marketingvezető elmondása alapján „tavalyhoz képest az internetes kosárérték növekszik dinamikusan, 5 százalékos növekedés mellett 7900 forint egy átlagos végösszeg várható 2019 nyarán”. A játékkereskedő aktuális felmérése alapján új strandjátékokra a magyar szülők jellemzően 2-6 ezer forintot (56%) költenek egy vásárlás alkalmával; legtöbben a vízipisztolyokat, gumimatracokat és standlabdákat keresik, de az úszógumi, egy saját kerti medence és az úszószemüveg is kelendő árucikk a nyári időszakban. „Az idei nyár abszolút slágertermékei a színes és vidám, sütemény-, gyümölcs- vagy állat formájú gumimatracok” – tette hozzá Gyaraki Dávid.

Anyukával, nagyszülővel és táborban töltik a nyarat a gyerekek

A kutatás szerint a gyerekek kedvenc szabadtéri elfoglaltságai nyáron sorrendben a strandolás, játszóterezés és kirándulás, rossz idő esetén pedig építőjátékokkal, rajzolással és társasozással ütik el legszívesebben az időt. Összességében a fiatalok a nyári szünetet leginkább csak az édesanyjukkal (56%) és nagyszüleikkel (20%) töltik, az esetek 22 százalékában tudják csak megoldani azt a családok, hogy a két szülő azonos mértékben maradjon otthon a gyerekekkel.

A nyári szünetben nagy segítséget nyújtanak a szülőknek a táborok, a felmérés alapján tízből négy gyermek biztosan részt vesz legalább egy programon. „Idén a sport-, alkotó- és erdei táborok a legnépszerűbbek a válaszadóink körében. A szülők a 4-5 napos, azaz a teljes munkahetet lefedő táborokat preferálják legjobban (57%), az egyheti élményre kétharmaduk 20-40 ezer forintot szán egy gyermek esetében, továbbá tízből négy szülő ezt az összeget 1-3 ezer forint napi zsebpénzzel is kiegészíti” – részletezte az eredményeket a  marketingvezető. A fiatalok 40 százaléka egy, 39 százaléka két különböző táborba is mehet idén nyáron, melyeket a szülők a megfelelő biztonság, a jó programok és a korábbi visszajelzések, tapasztalatok alapján választják ki.

**********************************
Top 10 legjobban fogyó nyári játék (2019 – előrejelzés a statisztikák szerint)
1. Sütemény-, gyümölcs-, állat formájú gumimatracok
2. Buborékfújó
3. Vízibomba (100 db)
4. Homokozójáték – fagyisszett 3db
5. Nagy vízipuska
6. Habszivacs vízipuska
7. Baba úszóka
8. Phlat Ball
9. Catch Ball
10. 400 mm-es pöttyös labda

Top 10 legnépszerűbb játékkategória nyáron (2019 – előrejelzés a statisztikák szerint)
1. Felfújható strandjátékok
2. Labdák
2. Strandjáték, medence         
4. Sportszer, labda
5. Lábbal hajtós játékok
6. Szabadtéri játék
7. LEGO
8. Társasjáték, kártya
9. Baba, babakocsi
10. Bébijáték, kellék

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Kilencmilla kódokból
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyamatosan ellenőrzi a különböző portálokon, közösségi oldalakon kereskedőket. A gyanús, ületszerűnek tűnő profil…

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…