2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • 1,5 millió forinttal támogatja a Soproni a Miskolci Egyetemet

1,5 millió forinttal támogatja a Soproni a Miskolci Egyetemet

Teljes lesz a vezeték nélküli internet-lefedettség a Miskolci Egyetem területén. A fejlesztés a HEINEKEN Hungária egyetemeket támogató programjának keretében valósulhat meg. Magyarország legnépszerűbb sörének, a Soproninak a gyártója idén a VOLT, az EFOTT és a CAMPUS fesztiváloknak otthont adó városok egyetemeinek nyújtott segítséget egy-egy számukra fontos ügyben. Az EFOTT-nak 2014-ben otthont adó Miskolc egyetemistái maguk dönthettek a támogatás céljáról.

A Miskolci Egyetemmel közös program keretében az EFOTT Fesztiválon vásárolt minden korsó Soproni árából 20 forintot a sörgyártó a helyi egyetem életéből kiválasztott három ügy egyikére fordít. Hogy melyikre, azt a fesztiválozók dönthették el szavazataikkal.

A hallgatói szervezetek támogatása, projektorok vásárlása az egyetem előadóinak jobb felszereltsége érdekében vagy a miskolci Campus területén lévő wifi lefedettségének növelése: ezen fontos célok közül választhattak a fiatalok, végül a többség az utóbbi mellett tette le a voksát.

A HEINEKEN Hungária a hazai fesztiválok több mint 70 százalékát szponzorálja, a nyári hónapokban csapolt söreinek átlagosan 15 százalékát minden évben a fesztiválokon értékesíti. „A Soproni – Magyarország legnépszerűbb söreként – felelősséget érez, hogy társadalmilag fontos tlmákat támogasson, mint a kultúra és az oktatás. A hazai fesztiválok 70%-ának támogatójaként a nagy egyetemi városokban is megjelenünk, és örülünk, hogy itt olyan kiemelt célokat támogathatunk, amely az oktatási intézményeknek is fontos” – mondta Szederkényi Zita, a HEINEKEN Hungária kommunikációs menedzsere.

A Miskolci Egyetem nem irodai célú tereinek 80 százalékában érhető el jelenleg vezeték nélküli hálózat. A létesítmény egyes területein a lefedettség növelése egyszerűen megoldható, de van, ahol az épület szerkezete miatt több eszközre van szükség, hogy az elérés megbízható legyen.

Az előzetes becslések szerint az EFOTT-on összegyűlt 1,5 millió Ft-ból szinte teljes lefedettség érhető el. A wifi-elérés kiemelten fontos a tanulmányi épületben, mivel ez a levelező tagozatos hallgatók számára is biztosítja a szolgáltatást. Ők gyakran nem férnek hozzá az internethez a munkahelyükön, így a tanulmányi és pénzügyeiket nem tudják elektronikusan intézni, az egyetemen pedig a nyilvános tereken korlátozott a kioszkok száma. A nappali tagozatos hallgatók számára az órarend, az elektronikus tananyagok válnak elérhetővé a fontos fejlesztés és a HEINEKEN Hungáriának köszönhetően.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek