2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 390 HUF
1 GBP 464 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • 135 millió forintos beruházás eredményeként új gyártósor kezdte meg működését Biatorbágyon

135 millió forintos beruházás eredményeként új gyártósor kezdte meg működését Biatorbágyon

Az új LPA-L cserepeslemezek a hazánkban is egyre jellemzőbb extrém időjárási viszonyokkal is megbirkóznak
A 135 millió forintos beruházással megvalósult fejlesztést követően Magyarországon évi egymillió négyzetméter LPA-L cserepeslemez gyártása válik lehetővé 2013. április 10-től. Az árumennyiség nagyobb részét a hazai, kisebb hányadát export piacokon kívánják értékesíteni. A svédacél alapanyagú tetőfedési rendszer a hazánkra is jellemző extrém időjárást is kiválóan viseli, sőt, a már elöregedett palatetők költséghatékony felújítására is alkalmas. A biatorbágyi üzem bővítése mellett szóló további érv volt, hogy a válsággal küzdő építőiparon belül a felújítási munkálatok mennyisége nem csökken a Lindab tapasztalatai szerint.

A cég. az LPA-L esetében is a hazai piac visszajelzései alapján határozta el, hogy a magyarországi időjárási és – nem utolsósorban – pénzügyi viszonyokhoz jobban alkalmazkodó termék gyártásába kezd.  A  cserepeslemezek teherbírását egyértelműen a Skandináviára jellemző nagy hóterhelések szuperbiztonságos megtartására tervezték, így a hazai csapadékmennyiséggel könnyedén megbirkózik. A 135 millió forintos beruházás keretében megvalósított új gyártósor 2013 áprilisától üzemel a cég biatorbágyi telephelyén. Évente egymillió négyzetméter LPA-L cserepeslemezt gyártanak majd hazánkban, alapvetően hazai, kisebb részben pedig külföldi értékesítésre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…