2024. 07. 25. csütörtök

Kristóf, Jakab
1 EUR 393 HUF
1 GBP 467 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • „ENERGIAHATÉKONYSÁG NÖVELÉSÉT CÉLZÓ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK MEGVALÓSÍTÁSA A MANITOX KFT.-NÉL”

„ENERGIAHATÉKONYSÁG NÖVELÉSÉT CÉLZÓ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK MEGVALÓSÍTÁSA A MANITOX KFT.-NÉL”

2023.06.06

A MANITOX Műanyagipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. sikeres fejlesztést valósított meg a GINOP-4.1.5-22 számú Energiahatékonyság növelését célzó épületenergetikai fejlesztések támogatása kkv-k részére című pályázati konstrukcióban. 435,26 millió forint feltételesen visszatérítendő európai uniós támogatás felhasználásával két épületből álló épületcsoport komplex energetikai fejlesztése valósult meg a vállalkozás tiszaújvárosi székhelyén.

A Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt eredményes végrehajtása növelte a vállalkozás energia-hatékonyságát, amely a működési költségek csökkentését és a munkavégzési körülmények javulását eredményezte.
A mintegy 5000 m2-en megvalósult fejlesztés eredményeképpen az épületek korábbi energetikai minősítése egy szintet javult, azaz DD besorolásúról CC besorolásúvá vált. Az épületek hőtechnikai adottságainak javítását a fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek cseréje eredményezte. A kivitelezés során műanyag nyílászárók, szekcionált ipari kapuk valamint alumínium nyílászáró beépítése történt meg. A megvalósítási helyszínen található épületek fűtési, hűtési rendszereinek korszerűsítése során a fűtési, hűtési rendszer primer oldalán A++ osztályú levegő -víz típusú hőszivattyús rendszer került beüzemelésre. A rendszer kiépítése a munkavégzéshez leginkább alkalmas komfortos klíma kialakítását tette lehetővé a fűtési és hűtési oldalon egyaránt. A világítási rendszer energiatakarékos átalakítása során korszerű, LED típusú világítástechnikai eszközök beépítésére került sor. Az energiatakarékos fényforrások alkalmazása során a munkavégzés körülményei jelentősen javultak.
Megújuló energiafelhasználás jegyében 362,48 kWp teljesítményű napelemes rendszer telepítése is megtörtént mely részben kiváltja a gazdasági-termelési folyamatok villamos energia igényét. A projektelem mintegy 15% költségmegtakarítást jelent a vállalkozásnak.
A beruházás sikeres megvalósítása a vállalkozás energiahatékonysági mutatóinak optimalizálását eredményezte, a működési költségek csökkenése elősegítette a szervezet versenyképességének hosszú távú megőrzését.

Projektazonosító: GINOP-4.1.5-22-2022-00010
További információ kérhető:
MANITOX Műanyagipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
3580 Tiszaújváros, Bay Zoltán utca 17.
E-mail: manitox@manitox.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek