2024. 05. 21. kedd

Konstantin
1 EUR 386 HUF
1 GBP 451 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gazdaság
  • »
  • Egyre több cégvezető ismeri fel a biztonságos versenyelőnyt jelentő szellemi tulajdon védelmének fontosságát

Egyre több cégvezető ismeri fel a biztonságos versenyelőnyt jelentő szellemi tulajdon védelmének fontosságát

Dubai ideális helyszín a szellemi tulajdon bejegyzéséhez

A szellemi tulajdon védelme elengedhetetlen a vállalatok számára a versenyelőny megőrzéséhez és a növekedés ösztönzéséhez. 2001 óta április 26-a a szellemi tulajdon világnapja, melynek apropóján cégvezetőként érdemes elgondolkodni az innovatív ötletek és a kreatív eszközök megőrzésének fontosságán. Napjaink gyorsan fejlődő világgazdaságában az Egyesült Arab Emírségek ideális célponttá vált a szellemi tulajdon (pl. márkaregisztráció, know-how, franchise) bejegyzésére, szilárd jogi kereteket és hatékony regisztrációs folyamatokat biztosítva, amelyek számos iparági vállalkozás számára megfelelnek.

„A globális piacon tapasztalható erős versenyhelyzetben elengedhetetlen, hogy a vállalkozások határozott lépéseket tegyenek azért, hogy megóvják a szellemi tulajdonukat attól, hogy mások ellopják, elvigyék vagy lemásolják. Az Egyesült Arab Emírségekben számos törvény biztosítja a bejegyzett védjegyek, szerzői jogok, szabadalmak és az ipari formatervezési minták hatékony védelmét.”, avat be Szabó Kinga, a BEACON AL MANAL LLC alapítója és ügyvezetője.

Miért éri meg az Egyesült Arab Emírségekben bejegyeztetni a szellemi tulajdont?

Az Egyesült Arab Emírségek elkötelezett az innováció iránt, és az elmúlt években tudatosan tett azért, hogy a szellemi tulajdonjog bejegyzéséhez szilárd jogi kereteket biztosítson. Ennek érdekében az ország több nemzetközi szerződést ratifikált, mint például a Párizsi Egyezmény, a Szabadalmi Együttműködési Szerződés, a WIPO-egyezmény és a TRIPS-megállapodás. Az Emirátusokban a gazdasági minisztérium, az ország szellemi tulajdonnal kapcsolatos ügyeket felügyelő hatósága biztosítja, hogy a vállalkozások és a magánszemélyek hatékonyan megvédhessék kreatív vagyonukat.

„Dubaiban és az Emirátusokban erős a szellemi tulajdon védelme, emellett az ország vonzó helyszín a befektetésekhez és a cégalapításhoz is. Az Egyesült Arab Emírségek globális üzleti központként összeköti Keletet és Nyugatot, könnyű hozzáférést biztosítva a vállalatoknak Európa, Ázsia és Afrika feltörekvő piacaihoz, ami komoly versenyelőnyt jelent számukra a nemzetközi színtéren.”, emeli ki az Egyesült Arab Emírségek egyedülálló előnyeit a dubai vállalkozások alapításában jártas szakértő.

Erős elrettentés a szellemi tulajdont érintő jogsértéstől

Az Egyesült Arab Emírségek, amellett, hogy szilárd jogi keretet biztosít a szellemi tulajdon védelmére, komolyan veszi a végrehajtást is. A bíróságok és a vámhatóság összehangolt lépéseket tesz a hamisított termékek és a jogsértések visszaszorításáért. A szellemi tulajdont érintő jogsértések esetén a szankciók súlyosak, ami erős elrettentő eszközt jelent a potenciális elkövetőkkel szemben.

„Az Egyesült Arab Emírségekben a vállalkozások biztosak lehetnek abban, hogy szellemi javaikat megfelelően védik, ezzel is lehetővé téve számukra, hogy a elsősorban a növekedésre és a terjeszkedésre összpontosítsanak.” – emeli ki a hatékony jogérvényesítés további előnyeit a szakértő.

Szakértő segítség a szellemi tulajdon bejegyzéséhez az Egyesült Arab Emírségekben

Az Egyesült Arab Emírségekben a szellemi tulajdonukat megvédeni kívánó vállalkozások számára a szakértői útmutatás felbecsülhetetlen értékű lehet. A BEACON AL MANAL LLC professzionális segítséget kínál a szellemi tulajdonjog bejegyzésének összetett folyamatában való eligazodáshoz, melynek első lépéseként a vállalkozások ingyenes online konzultáció keretében kaphatnak személyre szabott útmutatást.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Gödöllőn járt Magyar Péter
Ma 14 órakor tartotta kampánybeszédét Magyar Péter. A gödöllői Főtéren több ezer érdeklődő volt. Itt a vágatlan felvétel, Illésy Márton jóvoltábó…