2022. 05. 21. szombat

Konstantin
1 EUR 383 HUF
1 GBP 451 HUF

5 lépés a sikeres értékesítés érdekében

Ha valaki hosszú távon sikeres szeretne lenni az értékesítési területen, akkor persze rendelkeznie kell olyan alapvető tulajdonságokkal, amik lehetővé teszik a könnyű kapcsolatfelvételt másokkal, de van számos olyan technika és fortély is, amiket az idők során tud elsajátítani.

 

A következő cikkben elolvashatod, mi az az öt lépés, amin érdemes végigmenni minden üzleti tárgyalásod során, hogy nagyobb valószínűséggel tudd sikeresen, üzletkötéssel lezárni azt.

 

  • Előzetes vizsgálat

 

Soha nem szabad ajtóstul rontani a házba. Első körben ne eladni akarj, hanem csak figyelj! Ha lehet, próbálj meg minél pontosabban felkészülni a tárgyalásra az ügyfeled dolgairól. De ettől függetlenül is jó, ha hagysz időt arra, hogy megismerd az ő látásmódját, gondolkodását és hogy milyen tervei vannak a jövőre nézve. Ha sikerül ezeket az információkat megfelelően összegyűjteni, akkor jöhet a következő lépés.

 

  • Diagnózis felállítása

 

Az előzetes vizsgálatok és a beszélgetés során elhangzottak alapján összegezd az ügyfélnek a tapasztalataidat és támaszd alá minél pontosabban azokkal a dolgokkal, amiket eddig megtudtál róla. Ha jól odafigyeltél rá, akkor akár az ő szófordulatait is beleszőheted a diagnózisod alátámasztásába, hogy érezze, tényleg a teljes figyelmedet élvezi és jó kezekben van.

 

Szeretnél az értékesítési területen is kiemelkedő fizetést elérni rendszeresen, de még sok benned a kétely a technikáidat illetően? Keresd a SalesKurzus.hu oldalát, és válogass a legjobb értékesítői tréningek közül!

 

  • Tegyél ajánlatot!

 

Ha már felvázoltad a problémát, akkor nem árt, ha előállsz valamilyen megoldási javaslattal is. Csillogtasd meg a területen szerzett tapasztalataidat, hogy szaktekintélyként tudjanak tekinteni rád. Mondd el, milyen módon tudna a tárgyaló partnered megszabadulni az adott problémájától, valamint hogy Te milyen formában tudsz ebben segítő kezet nyújtani a számára.

 

  • Tekintsetek együtt a jövőbe

 

A tárgyalásotoknak innentől kezdve kétféle kimenetele lehet: vagy megbíz téged, vagy nem. Mindkét eshetőségre térj ki részletesen, hogy milyen következményeket vonzanak maguk után. Mi fog akkor történni, ha úgy dönt, Te leszel a partnere a problémája kezelésében? Milyen segítségre számíthat tőled? Mi történik akkor, ha elutasítja az ajánlatodat és esetleg egyedül akar mindent megoldani? Milyen lehetőségektől esik el, ha kihagy téged a képletből?

 

  • Haszonérvelés

 

A legtöbb ember szeretne a legkisebb energia befektetésével a lehető legtöbb hasznot szerezni. Nyugodtan számolhatsz azzal, hogy nincs ez másképp az ügyfeled esetében sem. Szóval a lezárás szakaszában érdemes kifejteni azt is, hogy mennyi időt és energiát tud rajtad keresztül megspórolni, valamit kiemelni azt is, hogy számára milyen nyereséggel járhat az, ha együtt dolgoztok a sikeréért a későbbiekben./X/

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…
Két nap van hátra
Már csak két nap van hátra az szja-bevallás határidejéig, május 20-áig! Az utolsó napokban a budapesti és a megyeszékhelyen lévő központi ügyfélszolgá…

További cikkek

Éjfélkor jár le a határidő
Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet. Ma a NAV összes központi ügyfélszolgálata 18 óráig, valamint a telefonos N…

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum