2024. 10. 24. csütörtök

Salamon
1 EUR 402 HUF
1 GBP 483 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Gasztrománia » Üdvözöld a tavaszt a Bárány Napokkal!

Üdvözöld a tavaszt a Bárány Napokkal!

Terítéken a bárányhús! Március 31-én és április 1-jén országszerte majd félszáz étteremben
meghirdetett Bárány Napokkal csábítják ennek az egészséges és a hagyományos magyar
gasztronómiában fontos szerepet betöltő húsfajtának a fogyasztására az érdeklődőket. Az idei évben
a Bárány Napokat tavasszal március utolsó hétvégéjén, majd ősszel szeptember 29-30-án rendezik
meg.
A Juh Terméktanács az Interovic (La Interprofesional del Ovino y Caprino de Carne) spanyol
testvérszervezetével konzorciumban, az idei évben is nagy erőkkel dolgozik a juhhús fogyasztásának
népszerűsítésén és újrapozícionálásán.
A tavalyi év nagy sikere miatt, ebben az évben is kétszer rendezik meg a Bárány Napokat, amely
során a közreműködő éttermek kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a vendégek igazi ínyenc
élményt kapjanak a bárányhúsos ételek fogyasztásakor. A Bárány Napokon a vendégek országszerte
kóstolhatnak az ízlésükhöz illeszkedő hagyományos vagy nemzetközi bárányhúsos ételeket.
A kampány holnapjára látogatva az érdeklődők megtalálják az étteremlistát, ahol a jobbnál jobb
bárányhúsból készült ételeket kínálják az éttermek a hétvégén: www.barihus.hu
A Bárány Napok egy kiváló lehetőség, hogy a fogyasztók megismerjék a bárányhúsból készült ételek
széles kínálatát, és hogy a gasztronómiai élmény mellett az egészséges táplálkozás előnyeit is
élvezhessék. Szeretnék a programokkal elérni a juh- és bárányhús fogyasztásának növelését azok
körében, akik korábban nagyon ritkán vagy soha nem fogyasztottak ilyen terméket. Ehhez fontos,
hogy az emberek megismerjék a húsféleség előállítási módjának előnyeit, hiszen a bárány- és
juhhúsos termékek előállításának egész folyamata fenntartható, természetes és környezetkímélő. A
bárány- és juhhús az egyik legegészségesebb húsfajták közé tartozik, hiszen olyan állatoktól
származnak, amelyek kapcsolatban állnak a természettel, kint nevelkedtek és szabadon mozogtak,
ezáltal jobb a zsírösszetételük. A környezetükkel összhangban élő juhok és bárányok húsa ráadásul
finomabb is, mindemellett elkészítésük is igazán egyszerű.
Akik pedig kedvet kaptak a Bárány Napok kapcsán, hogy otthon is bárányhúsos ételt készítsenek,
nem kell keresgélniük! A www.barihus.hu oldalra ellátogatva számos ínycsiklandó, otthon is
elkészíthető recept, videó és receptkönyv is várja őket!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek

NAV: „Fekete bolt”
Közel kétszáz kiló fogyasztási dohányt, több mint száz karton cigarettát, hamis ruhákat és mosószert találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevet…

Facebook

Időjárás

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp