2024. 04. 20. szombat

Tivadar
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF

Kovászos uborka

A „koviubi” elkészítése nálunk a párom dolga, ezért az Ő receptje alapján készül. Mindig ropogós és zamatos.

Hozzávalók

Apró uborka,
Kapor,
Fokhagyma,
Vöröshagyma,
Kenyér,
Só, ecet,
Szőlőlevél,

Elkészítés

Az apró uborkákat négyfelé hasítjuk, mosás után, és a végét lecsippentjük. Nagy öt literes üveget alaposan kimosunk, és az aljára kaprot teszünk, majd  két-három szőlőlevelet.
Közben fölforraljuk a vizet a sóval, és az egy evőkanál ecettel, majd a szépen berakott uborkára öntjük. Közben belekerül az üvegbe a kis fej vöröshagyma, és a fokhagymagerezdek is. Leforrázzuk, és a tetejére újfent kapor kerül.
Egy kenyér véget megpirítunk, s beleillesztjük az üveg tetejébe. Lefedjük egy kistányérral, s napra tesszük. Éjjelre mindig behozzuk, hogy ne hűljön ki túlzottan, s két-három nap alatt kész.
Kiszedjük az uborkákat, s jól lezárható edénybe rakjuk, majd szépen rászűrjük a levet, s mehet a fridzsiderbe. Nyáron soha nem fogy ki nálunk!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek