2024. 05. 4. szombat

Mónika, Flórián
1 EUR 389 HUF
1 GBP 455 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Gasztro
  • »
  • Nagy sikernek örvendtek a modern, trendi és magyar élelmiszerek a különleges rendezvényen

Nagy sikernek örvendtek a modern, trendi és magyar élelmiszerek a különleges rendezvényen

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Turisztikai és Gasztronómiai Szakosztályának
rendezvényén bemutatkozhattak az innovatív tojásfehérje-alapú ToTu tejtermék
helyettesítők és a különleges, ízletes Kavali™ szárított gyümölcsök.
Az eseményen a turisztikai előadást követően a ToTu tojásfehérje termékcsalád kutatás-
fejlesztési igazgatója, dr. Németh Csaba részletezte, miért is fontos a tojás fogyasztás.
Továbbá bemutatta a ToTut, amely tökéletes helyettesítője a hagyományos tejtermékeknek.
Tojásfehérjéből készülnek, így laktózmentesek, és a magas fehérje- illetve az alacsony
szénhidrát- és zsírtartalomnak köszönhetően optimális mindenki számára.
– Nagyon sokan úgy gondolják, egy új, innovatív kiskereskedelmi termék garantált sikeréhez
vezet, ha bekerülnek egy nagy üzletlánc polcaira. Ez valóban szinte elengedhetetlen, de nem
elégséges feltétele a célcsoport elérésének, hiszen ezekben a hatalmas üzletekben meg is kell
találni, az még jobb, ha a potenciális fogyasztók keresik a termékeket. Hatalmas segítség
nekünk, hogy az ilyen rendezvényeken bemutatkozhatnak a tojásfehérje-alapú tejtermék
helyettesítőink, és még több olyan emberhez eljut a hírük, akiknek szánjuk azokat – mondta
dr. Németh Csaba, élelmiszer-mérnök.
A proteindús, zsírmentes, főként tejmentesen táplálkozóknak szánt élelmiszerekkel
nagyszerűen lehet mind ízvilágban, mind konyhatechnológiai szempontból helyettesíteni a
tehéntúrót, tejfölt, cukrászati krémeket és tejet, de egyre több ízesített változata is
megjelenik.
– Sokan szeretnek a konyhában igazi gasztro-remekműveket alkotni, de azért gyakran
szükség lehet egy már ízesített, azonnal fogyasztható finomságra is, ahogy ezt a tejtermékek
esetén is tapasztaljuk. Az ilyen esetekre fejlesztettük az epres joghurt- és a tejeskávé-
alternatívákat, melyekben a tejet szintén tojásfehérjével helyettesítettük – folytatta dr.
Németh Csaba.
Nagy örömmel fogyasztották az esemény résztvevői a 100%-ban természetes Kavalit™ is,
amely megőrzi a gyümölcsök és zöldségek rostjait. A sajátos eljárással előállított, biofilizált®
jó minőségű szárított termékek természetesek, a folyamat során csak a vizet vonják
ki, minden jótékony összetevő teljes mértékben megmarad. Ennek következtében
egy vitaminokban gazdag, ellenállhatatlanul roppanós, intenzív ízű, bármikor, bárhol
fogyasztható gyümölcs és zöldség snacket hoznak létre.
– Az innovatív módszerrel készült, biofilizált® szárított termékek beltartalmi értéke és
aromája megmarad, a különleges és kíméletes vákuumszárítási technológia alkalmazásával.
Nem tartalmaznak hozzáadott adalékanyagokat, cukrot, mesterséges aromákat, színezéket,
tartósítószereket. Az év minden napján hozzájuthatunk kedvenc gyümölcsünkhöz. Ezek a
finom termékek rendkívül közkedveltek az egészséges és sportos életmód követői körében
és a vendéglátóipar szegmensében egyaránt, és a gyerekek is örömmel fogyasztják a
különleges ízeket – részletezte dr. Pomozi István, a Kavali™ üzletfejlesztési vezetője.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lencseleves
Lencseleves hozzávalók: 25 dkg lencse 20 dkg füstölt kolbász 2 db sárgarépa 1 fej vöröshagyma 2 gerezd fokhagyma 1-2 db babérlevél a rántás…

További cikkek