2024. 04. 15. hétfő

Anasztázia, Tas
1 EUR 392 HUF
1 GBP 458 HUF

Versenyben volt 140 pálinka Sajóbábonyban

Nagy érdeklődés kísérte a XI. Sajóbábonyi Pálinkaversenyt tegnap. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint hogy 140 pálinkát kellett a szigorú bírálóknak végigkóstolniuk, hogy kialakuljon a végleges döntés.

Dr. Szilva István, Sajóbábony polgármestere tájékoztatta hírportálunkat a végeredményről: -Három nagy arany és kilenc arany díj született a versenyen. Voltak nagyon különleges pálinkák, mint a földieper – nekem ez ízlett a leginkább – a szőlő, a bodza, a csipkebogyó, vagy a sütőtök pálinka. Azért azt tegyük hozzá, hogy a hagyományos szilva, törköly, barack pálinkákkal neveztek legtöbben. Nem csupán a megyéből, hanem Egerből, Budapestről és Romániából is érkezett versenyző. Nyolc fajta pogácsa is versenyzett, ezek is nagyon finomak voltak. Természetesen jövőre is szeretnénk a hagyományt folytatni, terveink szerint még több programot kapcsolunk majd a rendezvényhez.
A pálinkaversenyt Dr. Varga László országgyűlési képviselő, és Sebestyén László a Fidesz választókerületi elnöke is megtisztelte jelenlétével.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek