2021. 10. 23. szombat

Gyöngyi
1 EUR 364 HUF
1 GBP 431 HUF

Rekord részvétel a XVI. Sajóbábonyi Borversenyen

16. alkalommal került megrendezésre április 6-án a sajóbábonyi borverseny. A részvétel minden eddigit felül múlt. A tavalyi rekordot megjavítva (120) idén 170 féle borral neveztek. A szakmai zsűrinek nem volt könnyű dolga a finomabbnál finomabb nedűk közül eldönteni, melyek a legjobbak.

A megye és a régió fontos rendezvénye a sajóbábonyi borverseny, amelyre Tarcaltól Egerig érkeztek a résztvevők. Az ünnepélyes megnyitót Deák Imre, a Miskolczi Pincék Asztaltársaságának elnöke, Nagy Imre, Sajóbábony polgármestere és Sólyom Sándor, a szervező Déryné Szabadidőközpont és Városi Könyvtár igazgatója tartotta.

A „versenyműveket” hét-hét tagú zsűri minősítette öt kategóriában és adományozott nagy arany (18 db), arany (50 db), ezüst (47 db) és bronz (32 db) minősítéseket és szakmai elismeréseket (23 db). A nevezők okleveleket és tárgyjutalmakat kaptak.

A rendezvényt Sándor Zsolt borász borkóstolással összekötött előadása színesítette.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

18 csapat állt a kondérok mellett Felsorolni sem könnyű, hogy a versenyző csapatok, milyen gazdag fantázianevekkel látták el ételkölteményeiket, am…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum