2021. 08. 6. péntek

Berta, Bettina
1 EUR 354 HUF
1 GBP 416 HUF
Lillafüredi anziksz

Lillafüredi anziksz

Lillafüredi anziksz Név: Ivacs Lajos

Kor: 49
Család: Felesége cégvezető, 10 és 6 éves kislányuk van,
Hobby: a szakmám és a gyerekek, /másra nem is igen jut időm/
Kedvenc könyv: életrajzi regények,
Kedvenc zene: főként olyan dalok, amihez valami emlék köt, 


A külcsín mellett a belső  tartalom is fontos

A lillafüredi Palotaszállóban már beindult az igazi nyári szezon. A szokásos üzleti vendégek mellett, érkeznek a turisták is, akiknek a környezet szépségében is van idejük gyönyörködni. A háznak Ivacs Lajos személyében új igazgatója van, aki ugyan a cégcsoport másik szállodájából, az egri Flórából érkezett, de nem idegen a megyében, hiszen ózdi születésű, és a vendéglátás alapjait az egykori Bükkvidékinél /sic!/ szívta magába, s akit az újdonságokról kérdeztem.

–  Túl sok változás nincs az életünkben, hiszen ami jól működik, azt „csupán” fenn kell napi szinten tartani, s csak a színvonal megőrzésére kell folyamatosan vigyázni. Ami persze nem egyszerű. Az kétségtelen, hogy ma már az kevésnek bizonyul, hogy a szálloda szép környezetben van, és jók a szolgáltatások, így új értékesítési szisztémát kell kidolgoznunk, bizony menni kell a vendég után, s újabb és újabb piacokat meghódítani. A palotaszálló főként üzleti hotel, szívesen használják a bankok, a közigazgatás, az egészségügy, a multik konferenciákra. Ezt a vonalat is kívánjuk inkább erősíteni.

– Ezzel nem azt akarja mondani, hogy nem kellenek az üdülő vendégek?

– Szó sincs róla, sőt. Igyekszünk itt is új területeket felfedezni. Sok francia, japán, német, holland, svéd csoport érkezik, akiknek még programokat is igyekszünk összeállítani, ami nem egyszerű, mert még csoporton belül is nagyon változnak az igények. Így aztán olyan alternatívákat dolgozunk ki, amelyben minden környékbeli érdekesség szerepel, így a barlangok, a kisvasút, a Barlangfürdő, és a múzeumok is.

– A vendégnek a legfontosabb a konyha, leginkább arról ítéli meg a szállodát. Mivel várják vendégeiket?

– A Mátyás Éttermünk megmaradt tájjellegűnek, persze a szezonalitás az egész ház minden konyhájára jellemző. Megnyitottuk a teraszt is, amit a csodálatos kilátás miatt nagyon szeretnek a vendégek. Az ünnepeken, amelyekből ebben az évben sok három-négy napos van, különböző nemzetek konyháit is bemutatjuk. Ennek nagy sikere van.

– A Palotát gyönyörűen felújították az elmúlt időben. Terveznek-e valamilyen változást?

– Tervek vannak arra, hogy négy csillagossá fejlesztjük a hotelt, s az ehhez szükséges változásokat szeretnénk az idén megkezdeni. A külcsín mellett ugyanis a belső tartalmat is fontosnak tartjuk. A szálloda alatti függőkert takarítását már elvégeztük közösen a Diósgyőri és a Lillafüredi Alapítványokkal, de ez még további rekonstrukciót igényel. Igaz a terület nem hozzánk tartozik, hanem a városé, de nekünk is fontos, hogy visszakapja régi szépségét, s valljuk be őszintén ennek megóvása statikai szempontból is elengedhetetlen. Egyszóval feladatot, s újabb ötleteket mindig találunk, de ezt csak azért tesszük, hogy a vendégek még jobban érezzék magukat nálunk.

 

                                                                                             -obe-
 
Lillafüredi anziksz

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum