2024. 06. 12. szerda

Villő
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF
HORDÓT A BORÁSZNAK, BORTÚRÁT A SZAVAZÓNAK

HORDÓT A BORÁSZNAK, BORTÚRÁT A SZAVAZÓNAK

HORDÓT A BORÁSZNAK, BORTÚRÁT A SZAVAZÓNAK…és nem hordót a szónoknak, mert itt szó sincsen politikáról! Míg a pártok már a közelgő választás előtti kakasviadalukra készülnek, addig az ifjú borászok békében építgetik szavazótáborukat.

/illusztráció/

A múlt hét végén elindult ugyanis, a hetekkel ezelőtt meghirdetett „Legyen egy új hordód!” felhívás on-line szavazása, ahol a pályázatra jelentkezett fiatal borászok küzdenek meg négy új hordóért, de valójában az ismertség és az elismertség a legfőbb cél! Első körben a közönség kegyeit kell elnyerniük, hiszen az ő segítségükkel juthatnak el a szakmai zsűri elé.

12 borvidékről 22 fiatal borász, borászhölgy mutatkozik be a http://www.wineroads.eu/boraszpalyazat/index.php szavazó oldalon! Április 05-ig gyűjthetik itt be a szavazatokat. A zsűri április 16-án hallgatja meg a tíz legtöbb támogatói voksot szerzett tehetséget. Dr. Mészáros Gabriella a Borkollégium vezetőjének elnöklete alatt, a Magyar Szőlő- és Borkultúra Nonprofit Kft. és a Pannon Bormíves Céh védnökségével áll össze a szakmai zsűri. A személyes meghallgatás során bizonyíthatják a jelöltek elhivatottságukat, rátermettségüket. Négy nagy magyar kádárcég – Európai Kádárok, Kalina Kádárüzem, Kádár Hungary, Trust Hungary – felajánlásának köszönhetően négy ifjú borász 1-1 új hordóval kezdhet neki az idei szüretnek.

Ahogy azonban egy tisztességes demokráciában már csak lenni szokott, a legnagyobb szava a népnek van! Jelen esetben a közönségnek, hiszen rajtuk múlik, hogy ki kerül a zsűri elé.

2010 a választások éve, de nálunk nemcsak a támogatott jelölt, de a rá szavazatát adó is nyerhet, kellemes boros pillanatokat, vagy akár egy hétvégi kikapcsolódást Tállyán, az egykori Szirmay Kúriában!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …