2021. 07. 26. hétfő

Anna, Anikó
1 EUR 359 HUF
1 GBP 420 HUF
Hatodszor is Tolcsva

Hatodszor is Tolcsva

Hatodszor is TolcsvaBor, gasztronómia, ünnep, jó hangulat

Talán ez a négyes jellemezte legjobban a VI. Tolcsvai borfesztivált. Persze mindehhez még hozzájárult az a sok vendég aki ellátogatott a fesztiválra. Minden korosztály talált magának szórakozást, hiszen olyan három napos kulturális kavalkádról gondoskodtak a szervezők, amelyben minden műfaj képviselői szerepet kaptak.

  Vojnár László polgármesterrel szombaton találkoztunk, elégedetten mondta: A helyi borászokkal öt éve fogtunk össze először, hogy ezen a gyönyörű vidéken megszervezzük a helyi borok fesztiválját. Tolcsva mindig híres volt vendégszeretetéről. Most már hatodik alkalommal tudjuk megmutatni országnak-világnak, hogy hozzánk érdemes eljönni, mert erre a rendezvényre, az itt eltöltött órákra, napokra hosszú ideig lehet emlékezni. Vendégeink az egyedi kostolópohár megvásárlása után a pincészeteknél meghívást kapnak az általuk kiválasztott két legfinomabb tokaji bor megkóstolására. A különböző évjáratú aszú, szamorodni, hárslevelű, furmint és sárgamuskotály borkülönlegességeket az idén 28 kóstolóhelyen lehet így megismerni. S, ha már módom van rá, hogy nyilatkozzak, ezúton is szeretnék köszönetet mondani borászainknak, akik minden évben partnerként segítik, hogy a fesztivál sikere töretlen legyen. Nekik köszönhetően az ide érkező vendég egyedülálló pincehangulattal is találkozhat, és a gasztronómiai választék is nagyon széles. Nálunk senki sem maradhat szomjan, vagy éhen!
   Ebben az évben még egy kuriozum is jellemezte a fesztivált. Az Európai Borlovagrend tagjai díszruhába öltözve vonultak fel a Bormúzeumtól a katolikus templomig, a taktaharkányi majorettek, és a megyaszói fúvósok felvezetésével, ahol misét celebráltak, s nyilvános avatási ünnepet tartottak. A három napos fesztivál alatt több ezren látogattak el Tolcsvára, s mint képösszeállításunk igazolja jól érezték magunkat.
                                                                                                                        

-obe-ol-

 

Hatodszor is Tolcsva Hatodszor is Tolcsva

Hatodszor is Tolcsva Hatodszor is Tolcsva

Hatodszor is Tolcsva Hatodszor is Tolcsva 

Hatodszor is Tolcsva Hatodszor is Tolcsva

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

PROGRAMAJÁNLÓ 2021. július 26. – augusztus 2. Elaprózódás A PTE-MK szobrászhallgatóinak csoportos kiállítása Időpont: július 29. – augusztus 15.…