2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF
Első böllérfesztivál Ónodban

Első böllérfesztivál Ónodban

Első böllérfesztivál ÓnodbanAz ónodi vár falai és környéke az elmúlt hét szombatján úgy megtelt élettel, mint hajdanán,  amikor is meghirdették az I. Böllérfesztivált. A szervező Sárkány Sc. Tiszaújvárosi Íjász csapat vezére Demeter Viktor szerint 8-10 ezer ember látogatott ki a hangulatos eseményre, és egész napos kirakodóvásárra.

Tíz csapat versenyzett a megtisztelő Mesterek Mestere címért, már kora hajnaltól, amikor a malacoknak vérét ontották, és feldolgozták. Májas hurka, véres hurka kolbász, töpörtyű, toros káposzta került a gyönyörű tálakra. Hogy a későn ébredők se maradjanak le semmiről, a színpad előtt is leszúrtak, megpörzsöltek, feldolgoztak egy szép süldőt. A rendezvényre érkező közönséget az egész napos kulturális program előtt Bacsó János polgármester és Dr. Kovács János, a megye főjegyzője köszöntötte.

A zsűri, amelyet Benke Laci bácsi, olimpiai bajnok, mesterszakács vezényelt, amíg készültek a finomságok addig sem unatkozott, hiszen 22 féle pogácsát kellett megkóstolniuk, amelyet ügyes háziasszonyok neveztek a versenyre. Volt ebben lilahagymás, szalonná, tepertős, sajtos, kisebb, nagyobb mindenféle. Sült a kemencében a lángos, a rétes, óriási üstben a forral bor gőzölgött, s akinek ez sem volt elég kóstolhatott jóféle „disznóságokat”.

Az idén a Hernádnémeti Zsírégetők csapata kapta meg a Mesterek Mestere címet, amelyet ezentúl minden évben kiosztanak Ónodban a Böllérfesztiválon.

OBE-OL


Az eseményen készült fotókat megtekintheti a galériában

 

Videó:VFM.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek