2024. 07. 12. péntek

Dalma, Izabella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF
Az idei február sem múlik el torkoskodás nélkül

Az idei február sem múlik el torkoskodás nélkül

Az idei február sem múlik el torkoskodás nélkülIdén február 18-án is érdemes ellátogatni kedvenc éttermünkbe, vagy akár új ízek felkutatására indulni az ország különböző régióinak vendéglőibe – hívták fel a figyelmet a nagysikerű Torkos Csütörtök szervezői. 2010-ben, a Fesztiválok Évében is folytatódik a Torkos Csütörtök hagyománya. Az immár ötödik éve hatalmas népszerűségnek örvendő rendezvény idén február 18-ára esik. Eddig 1170 étterem csatlakozott az akcióhoz, amelynek lényege, hogy a hamvazószerdát követő napon a vendéglők az a la carte kínálatukból 50 százalékos kedvezményt biztosítanak a vendégeik számára.

A tömeges asztalfoglalások miatt azonban idén már egyre több étterem döntött úgy, hogy egészen szombatig meghosszabbítja az akciót.

Azok a vendéglátóipari egységek, amelyek részt akarnak venni a programban, egészen február 15-ig regisztrálhatnak a www.menjunkenni.hu internetes oldalon. A tavalyi évben mintegy 1300 éttermet és 230 ezer vendéget mozgósító akció célja többek között a magyar konyha népszerűsítése, és az ország különböző régióinak gasztronómiai bemutatása. Ennek megfelelően az eddig csatlakozott éttermek 26 százalékát a budapesti, 74 százalékát a vidéki vendéglátóhelyek teszik ki.

A siker érdekében idén a nagykereskedők és az éttermi beszállítók is részt vesznek a kampányban, és különböző kedvezményeket biztosítanak a mára védjeggyé vált torkos matricával rendelkező éttermeknek. A január 13-ig regisztrált vendéglők névsorát többek között a Népszabadság február 4-i mellékletében, illetve a MT Zrt. januárban megjelent, Itthon otthon van című turisztikai mellékletében böngészhetik az érdeklődők.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…