2025. 05. 10. szombat

Ármin, Pálma

1 EUR 405 HUF
1 GBP 478 HUF
Kezdőlap » Gasztro » Főételek » Fűszeres pulykamellszeletek túrórudacskákkal (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)
9009-fszeres-pulykamellszeletek-turorudacskakkal-ki-kit-fz-le-receptbekuld-verseny

Fűszeres pulykamellszeletek túrórudacskákkal (Ki, kit főz le? – receptbeküldő verseny)

Hozzávalók:

1 kg kicsontozott pulykamell (4-6 szelet)

újhagymazöld (szárított hagymazöld)

1 cs Provence-i fűszerkeverék

10 dkg liszt

bors

 

1-1dl szőlőmagolaj

A sült túrórudacskákhoz:

25 dkg túró (félzsíros)

10 dkg vaj

3 tojás

10 dkg liszt

10 dkg zsemlemorzsa

1dl szőlőmagolaj

petrezselyem

késhegynyi reszelt hagyma vagy snidling

A vörösboros szedermártáshoz:

30 dkg feketeszeder

3 ek cukor

reszelt narancshéj

őrölt fahéj

1 dl vörösbor

 

elkészítés

A pulykamelleket sütést megelőző este megmossuk, leszárogatjuk, 4-6 szeletre vágjuk, és bepácoljuk az alábbiak szerint: sózzuk, borsozzuk, majd az újhagyma zöldjével és a Provence-i fűszerkeverékkel elkevert szőlőmagolajba tesszük. Letakarva, hűtőszekrényben érleljük.

A pulykamell-szeleteket először lisztben megmártjuk, ezután kb. 180 fokra felhevített szőlőmagolajba tesszük, és 6-8 perc alatt, szép aranysárgára sütjük. (Figyeljünk arra, hogy gyorsan bezáruljanak a hús pórusai (így kevésbé szárad, s megőrzi ízeit), ezért a szeletek sütésénél először az egyik oldalt sütjük, amíg az a hőtől kifehéredik, majd a másik oldalával is ugyanezt tesszük. A védőréteg kialakulását lassítja, ha a hús felülete vizes, ezért a korábbi besózás, vagy a pácolás nyomait a sütés előtt letöröljük.) A fölösleges olajat lecsöpögtetjük, vagy papírtörlővel leitatjuk róla.

 

Sült túrórudacskák készítése:

A túrót, vajat, lisztet, hagymát, 2db tojást, és a sót összedolgozzuk, lisztezett deszkán, hüvelyknyi kolbászkákat formálunk belőle. 1db tojást felverünk.

A rudacskákat a felvert tojásba mártjuk, zsemlemorzsában megforgatjuk és forró olajban pirosra kisütjük.

 

Vörösboros szedermártás készítése:

A szedret megmossuk, és a cukorral egy edénybe tesszük, felöntjük a vörösborral.

A reszelt narancshéjjal és őrölt fahéjjal ízesítve felforraljuk. A szedermártást az étel mellé kínáljuk.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Kapcsolódó cikkek

Tejszínes, gombás csirkemell
Hozzávalók: 40 dkg csirkemellfilé, 15 dkg gomba, 1,5 dl (főző)tejszín, 1 kanál keményítő 1 kis fej vöröshagyma, só, bors, kakukkfű, kb. 2 dkg…

További cikkek

NAV: Egy kulcs kálváriája
Zárjegy nélküli cigaretta, csaknem húsz kilogramm fogyasztási dohány és ismeretlen eredetű alkohol került elő egy vendéglátóhely zárt ajtója mögül. Az…

Facebook

Időjárás

Hirdetés

Karikatúra

furesz

Legolvasottabb

Hirdetés

Nap vicce

– Hogy hívják a mexikói rigót?
– ???
– Rodrigó!

Forrás: napivicc.hu

Hirdetés
Hirdetés

Horoszkóp

Hirdetés
Hirdetés
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal cookie-kat használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk Önnek. A cookie-adatok a böngészőben tárolódnak, és olyan funkciókat látnak el, mint amikor felismerik Önt, ha visszatér a webhelyünkre, és segítenek nekünk annak megismerésében, hogy melyek a webhelyünk látogatóink számára leghasznosabb részei. Köszönjük, ha lehetővé teszi számunkra ezen cookie-k használatát!