2024. 06. 30. vasárnap

Pál
1 EUR 395 HUF
1 GBP 467 HUF
Erdélyi rakott káposzta (hordós-káposztából)

Erdélyi rakott káposzta (hordós-káposztából)

Erdélyi rakott káposzta (hordós-káposztából)Hozzávalók:

2 kg. hordós-káposzta

60 dkg. darálthús

2 fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

25 dkg. gersli

1 szál füstölt kolbász

15 dkg. füstölt szalonna

2 doboz tejföl

1 dl paradicsomlé

Só, bors, babérlevél, olaj/zsír

Elkészítés:

A káposztát megmosom, és a zsiradékban megfonnyasztott vörös és fokhagymára teszem. Fölengedem a paradicsomlével, beleteszem a babérlevelet és leütöm. A darált húst és a megmosott, beáztatott gerslit dinsztelt hagymán megsütöm, és hozzáadom a borsot. A szalonnát szeletekre, a kolbászt karikára vágom. Jó mély tepsiben alulra a szalonnát rakva, rétegezve a káposztát és a darált húst sorba rakom, majd a tetejére kerülnek a kolbászkarikák és a tejföl is. Lesütöm jó forró sütőben.

Erdélyi rakott káposzta (hordós-káposztából)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek