2022. 12. 5. hétfő

Vilma
1 EUR 410 HUF
1 GBP 478 HUF

Újszülöttet találtak a babamentő inkubátorban Miskolcon

Egy egészséges újszülött kisfiút helyeztek el a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház bejáratánál lévő készülékben.

Az inkubátor 2022. február 10-én – csütörtökön –, reggel 6.00 órakor jelzett és a személyzet azonnal intézkedett. A Perinatális Intenzív Centum (PIC) munkatársai vették gondozásba a gyermeket.

A 49 centiméterrel és 2770 grammos súllyal született kisfiúnak a kórház dolgozói a Hajnal Marcell nevet adták.

Az első vizsgálatok alapján érett újszülött, az elsődleges vizsgálatok alapján egészséges.

A nők – amennyiben nem szeretnék felnevelni a gyereküket – az anonim szülés és a nyílt vagy titkos örökbeadás mellett is dönthetnek, valamint továbbra is működik a babamentő inkubátor.

Hajnal Marcell a tizenhatodik baba, akit itt találtak 1998 óta, mely évben a kórház főbejárata előtt elhelyezték a készüléket. Legutóbb 2020-ban helyeztek el újszülöttet (egy kisfiút) a babamentő inkubátorban.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

INTIMITÁS STROKE UTÁN?
Magyarországon évente 40-50 ezer ember kap stroke-ot. 1 10 percenként kerül újabb beteg kórházba emiatt a betegség miatt. 2 Hazánkban 200-250 ezer e…

További cikkek

FRIDA, az élet múzsája
A DUDA ÉVA TÁRSULAT ÉS A NEMZETI TÁNCSZÍNHÁZ BEMUTATJA: FRIDA, az élet múzsája látványszínház - mozgó festmények tárlata (Bemutató: 2022. decem…