2024. 07. 14. vasárnap

Örs, Stella
1 EUR 392 HUF
1 GBP 466 HUF

Véradáson vettek részt az Önkéntes Lelkészek

Január 4-én, kedden az ország több pontján is alkalom nyílt a véradásra. Többek között Miskolcon a Szcientológia Egyház missziójában szerveztek nyilvános véradást a Vöröskereszt Megyei szervezetével közösen immáron negyedik alkalommal az utóbbi egy évben.

 Magyarországon évente 400 ezer betegnek van szüksége vérre vagy olyan készítményre, amelynek alapja az emberi vér. Mivel a vérkoncentrátum csupán 35 napig tárolható, ezért létfontosságú a folyamatos vérellátás. Magyarországon 4 millió lehetséges véradóból azonban csupán 250 ezer ember számít rendszeres donornak. Annak érdekében, hogy ez a szám növekedjen, illetve a szükséges vértartalékok rendelkezésre álljanak, a Szcientológia önkéntes lelkészek rendszeresen vesznek részt a Vöröskereszt által szervezett véradásokon.
 
Kedden néhány óra leforgása alatt több mint húsz Szcientológus adott vért. Akadt olyan is, aki az internetről vagy más úton értesült a véradásról, de még soha nem járt egy Szcientológia Egyházban se. Több mint hatvan embertársunk ellátásához elegendő vérkészítménnyel távozhattak a Vöröskereszt munkatársai.
 
A miskolci szcientológusok véradások szervezésével segítik a Vöröskereszt munkáját, hiszen igyekeznek szem előtt tartani vallásalapítójuk L. Ron Hubbard következő szavait:  „A boldogsághoz vezető út megköveteli, hogy jó példát mutassunk másoknak.”
 
További információ: www.szcientologia.org.hu

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

...címmel Kiss Gabriella népi iparművésznek nyílik kiállítása 2024. július 15-én, hétfőn 16 órától a József Attila Könyvtárban (Miskolc, Szentpéteri k…
Anziksz Finnországból
Most, hogy itt ülök 36 C fokban, az elsötétített szobában, még nagyobb örömmel, s kissé visszavágyakozva gondolok arra a két hétre, amit Finnországban…