2022. 08. 7. vasárnap

Ibolya
1 EUR 394 HUF
1 GBP 467 HUF

A Jobbik zéró toleranciát gyakorolna a menekültek kapcsán

A Debreceni Járásbíróság példás módon elítélt két, korábban a helyi menekülttáborban lakó algériai férfit, akik magyar hölgyeket vertek meg és raboltak ki. A Jobbik nem először figyelmeztet a hatalmas veszélyre: a hazánkba érkező menekültek száma a tavalyi évben hat-hétszeresére növekedett, s még inkább aggasztó, hogy a 2013-ban Magyarországra kerülő majd’ húszezer jövevény többsége a határátlépést követően eltűnik a hatóságok szeme elől, s adott esetben a fentiekhez hasonló bűncselekményeket követ el. A menekültek között ráadásul tömegesen fordulnak elő olyan közönséges bűnözők, akiket származási országukból nem politikai okokból üldöztek el, hanem azért, mert a közösség egyszerűen kivetette őket magából.

A Jobbik elképedve szemléli, hogy a kormányzat nem látszik felismerni a probléma súlyát, nem erősíti a szükséges szintre a határok védelmét, s számos olyan menekültet tűr meg Magyarországon, akiknek számlájára már itteni bűnesetek is írhatók. A menekülttáborok jó része eközben részben vagy egészében nyitott, lakóik tartását ráadásul az adófizetők állják.

Ezért a leendő Jobbik-kormány kiemelt feladatának tekinti majd a határok tisztességes védelmét, bűnöző elemeket pedig még hónapokig sem támogatna anyagi forrásokkal, miközben az őrzött táborokat jellemzően zárttá tenné. Ezt követően pedig átfogó stratégiát dolgozunk ki arra nézve, hogyan fordíthatnánk vissza a lehető legtöbb nem politikai menekültként érkezőt már akkor, amikor határainkhoz érnek, a jövőben ugyanis a tavalyi invázió folytatása, majd állandóvá válása várható.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

Az oktatási rendszer az összeomlás szélére került. Nem várhatunk tovább, nyílt levelet küldünk a döntéshozóknak, követelve, hogy rendezzék az oktatásb…
A PONTközPONT székhelye a Weidlich udvarban terveink szerint megszépül. Ebben kérünk segítséget! A felújítás az épület különleges jellege miatt nagyo…

További cikkek