2024. 06. 13. csütörtök

Antal, Anett
1 EUR 395 HUF
1 GBP 469 HUF

újabb 7,5 millió forint a gyermekegészségügynek

a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház is korszerű műszerekkel gazdagodott a K&H gyógyvarázs területi pályázatán

  21 gyermekgyógyító intézmény – kórházi osztályok, gyermekorvosi rendelők, védőnői szolgálatok és egy mentőállomás – nyert közel 7,5 millió forint értékben a kicsik egészségmegőrzéséhez és mindennapi gyógyításához szükséges eszközöket. A K&H gyógyvarázs területi pályázat támogatottjai között a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház is helyett kapott. A döntésben a helyi közösségek aktív szerepet vállaltak, ennek köszönhetően a kórház a kis betegek egészségi állapotát kijelző betegőrző monitorokkal gazdagodott.

A K&H gyógyvarázs területi pályázatot harmadik alkalommal hirdette meg a pénzintézet azzal a céllal, hogy olyan orvosi eszközök beszerzését tegye lehetővé, amelyek, bár nem a legdrágábbak, hiányuk a mindennapi gyógyításban nagyon kritikus lehet. A műszerek mellett pedig olyan szolgáltatásokat is lehetett igényelni, amelyek a beteg gyermekek komfortérzetét javítják – hiszen ők is egészen más hangulatban várják egy mesefigurákkal feldíszített színes teremben a következő vizsgálatot, mint négy kopár fal között. Idén 45 pályázat érkezett, és közel minden második jelentkező el is nyerte az igényelt eszközt. A nyertesek kiválasztásába a helyi lakosság is beleszólhatott, hiszen ők dönthettek arról, hogy melyik intézmény kapja az egyenként maximum bruttó 350 000 forintos támogatást. A K&H Csoport  a dombornyomott Mastercard kártyával történő 3000 forint feletti vásárlások után saját bevételeiből  1 forintot különített el erre a célra, így több mint 341 ezer vásárlási tranzakciónak köszönhetők az elnyert összegek. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gyermek belgyógyászati osztálya a pályázaton két – a kis betegek egészségi állapotát kijelző –betegőrző monitort nyert. A programban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gyermekegészségügyi intézmények eddig összesen közel 45 millió forint értékben, 28 alkalommal kaptak támogatást.

„A tény, hogy összesen több mint 80 000 voks érkezett a pályázókra bankfióki és online szavazásunkon, jól mutatja, hogy a helyi közösségek szívesen és aktívan részt vesznek a döntési folyamatban, hogy a környezetükben melyik gyermekgyógyító intézmény kaphasson támogatást. Tudjuk milyen fontos, hogy a beteg gyermekek a lehető legjobb feltételek mellett gyógyulhassanak, hogy minél hamarabb felépülve teljes életet tudjanak élni, ezért szerettük volna a pályázat segítségével betölteni azt az űrt, amelyet ezeknek a mindennapi gyógyászatban szükséges eszközöknek a hiánya okoz. Újdonsült nyerteseinkkel most tovább bővült a K&H gyógyvarázs program által támogatottak köre, hiszen a 21 nyertessel és a közel 7,5 millió forint értékű támogatással az elmúlt 16 évben összesen 460 alkalommal, 661 millió forint értékben támogattuk a gyermekegészségügyet” – mondta el Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A 2018-19-es K&H gyógyvarázs területi pályázat nyertesei a következő intézmények:

település    intézmény
Kistarcsa    Pest Megyei Flór Ferenc Kórház
Kiskunhalas    Kiskunhalasi Semmelweis Kórház
Gyomaendrőd    Városi Egészségügyi Intézmény Védőnői Szolgálat
Debrecen    Debreceni Egyetem  Kenézy Gyula Egyetemi Kórház  
Budapest    Országos Mentőszolgálat, Budapest II. Mentőállomás (Buda)
Eger    Markhot Ferenc Oktatóház és Rendelőintézet
Mosonmagyaróvár    Karolina Kórház Rendelőintézet
Siófok    Siófoki Kórház-Rendelőintézet
Akasztó    Akasztó Község Önkormányzata Védőnői Szolgálat
Budapest    Béke Téri Gyermekrendelő
Miskolc    Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház
Komló    Komlói Egészségcentrum, Bányászati Utókezelő és Éjjeli Szanatórium Egészségügyi Központ
Balassagyarmat    Dr. Kenessey Albert Kórház-Rendelőintézet
Szeged    Szegedi Tudományegyetem Gyermekgyógyászati Klinika
Dunaújváros    Szent Pantaleon Kórház
Szolnok    Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet
Szombathely    Markusovszky Egyetemi Oktatókórház
Esztergom    Vaszary Kolos Kórház
Budapest    Újpesti Gyermekorvosi Rendelő
Veszprém    Csolnoky Ferenc Kórház
Zalaegerszeg    Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Lemaradt a felszállásról
Lemaradt a londoni gépről egy román utas, akit az M4-es autóúton ellenőriztek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának járőrei. …