2024. 06. 17. hétfő

Laura, Alida
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • új, önhajtós kerekesszék segíti a gyermekrehabilitációt Miskolcon

új, önhajtós kerekesszék segíti a gyermekrehabilitációt Miskolcon

Közel 10 ezer rehabilitált gyereknek adhat sikerélményt az az önhajtós kerekesszék, amit a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház a K&H gyógyvarázs területi pályázatnak köszönhetően szerezhetett be.

A Gyermek Rehabilitációs Osztályon kezelt gyerekeket ugyanis több gyakorlásra motiválhatja a modern eszköz, így mielőbb felépülhetnek, visszatérhetnek családjuk, barátaik körébe, és újra teljes életet élhetnek.

A K&H gyógyvarázs területi pályázatnak köszönhetően országszerte 23 gyermekegészségügyi intézmény kap a gyermekek vizsgálatát és gyógyulását segítő műszereket vagy kellemesebb működési környezetet, több mint 8 millió forint értékben. Köztük új, önhajtós kerekesszékkel bővül a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermek Rehabilitációs Osztálya.

„A 15 éve működő K&H gyógyvarázs program a magyar egészségügy igényeire reagál, megmutatva helyi jelenlétünket és hosszú távú elkötelezettségünket. A K&H gyógyvarázs területi pályázattal célunk, hogy olyan gyermekegészségügyi intézmények kaphassanak támogatást az ország teljes területén, amelyek a helyi közösségek szívéhez a legközelebb állnak. A végső nyertesek kiválasztását ezért rájuk bíztuk, hiszen ők ismerik leginkább ezeket az intézményeket, hozzájuk fordulnak, ha gyermekük megbetegszik. A szavazás a mi régiónkban is sokakat megmozgatott, hiszen országosan összesen 220 ezer voksot adtak le a helyi közösségek, melynek közel egyharmada a kelet-magyarországi régióból érkezett” – mondta Horváthné Galamb Andrea, a K&H Csoport miskolci területi egységének vezetője.

„A gyermekek rehabilitációja jóval nehezebb a felnőttekénél, hiszen a felépüléshez hosszú kitartásra, motivációra és összpontosított együttműködésre egyaránt szükség van. Gyermekkorban azonban még nem alakul ki az a tudatos döntés, hogy elveszett képességeiket visszaszerezzék, így különösen nagy figyelmet kell fordítani a motiválásukra. A K&H gyógyvarázs területi pályázaton elnyert aktív kerekesszékkel kis betegeinket olyan sikerélmények érhetik, amelyek bátoríthatják őket a mozgásgyakorlatok rendszeres elvégzésére. Így nagyban fejlődhet motoros képességük, kognitív praktikus mozgásuk a mielőbbi felépülés érdekében” – mondta Dr. Zahuczky Katalin, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház Gyermek Rehabilitációs Osztályának osztályvezető főorvosa.

Az összesen több mint 8 millió  forint értékű támogatás a K&H ügyfeleinek és partnereinek is köszönhető. Ez a jelentős összeg ugyanis a Mastercard kártyával történő 3000 forint feletti vásárlás után a pénzintézet bevételeiből elkülönített 1 forintokból, valamint a partnerek karácsonyi ajándékozásra szánt összegéből gyűlt össze.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek