2024. 06. 14. péntek

Vazul
1 EUR 396 HUF
1 GBP 469 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Több mint 200-an vettek részt a PreFog második szűrőnapján

Több mint 200-an vettek részt a PreFog második szűrőnapján

Február 26-án, szombaton rendezték meg a PreFog – Prevenciós Fogászati Szűrőprogram második szűrőnapját. A nagy sikerrel lezajlott rendezvényre több mint 200 résztvevő látogatott el. Az érdeklődőket teljes körű állapotfelméréssel és prevenciós tanácsokkal várták a XII. kerületi rendelőben.
A szervezők reggel 10-től fogadták az ingyenes szűrésre érkezőket, akik egy átfogó vizsgálaton vehettek részt. Azoknak, akiknek a XII. kerületi rendelő megközelítése nehézséget jelentett, a Moszkva térről induló kisbuszok könnyítették meg a helyszínre jutást.

„Egész nap folyamatosan jöttek az emberek, akik mind a szűrőnapon szerettek volna részt venni, valamint élni a program adta ingyenes töméscsere lehetőségével. Néhányan már az előkészületek folyamán, a helyszínen várták a kapunyitást, de ennek ellenére sikerült mindenkit alávetni a szűrővizsgálatnak. ” – nyilatkozta Dr. Nemes Katalin, a program vezetője.

A kezdeti órákban még a hőkandeláberekkel fűtött udvaron folyt az elő regisztráció annak érdekében, hogy az épületben zavartalanul haladjanak a szűrővizsgálatok, miközben a várakozók teát, üdítőt, pogácsát és cukormentes aprósüteményeket falatozhattak.
Az ingyenes szűrőnapon különös gondot fordítottak arra, hogy eloszlassák a gyermekek fogászati szűréssel kapcsolatos esetleges félelmeit. A rendezvényen megjelent családok legkisebb tagjait lufihajtogató bohóc, meseszoba és számos kifestőkönyv várta.

Az eseményről átszellemülve távoztak résztvevők, ami remélhetőleg hozzájárul ahhoz, hogy ezentúl másképpen vélekedjenek a fogászati kontrollvizsgálatokról és rendszeresen eljárjanak szűrésre.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek