2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF

Sürgősségi: hétfőtől a megyeiben

 A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház sürgősségi Betegellátó Osztálya 2014. szeptember 1-jén 00.00 órától kezdi meg működését, a Csillagpont Épület földszinti helyiségeiben, ezzel egy időben megszűnik a Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktató Kórház (MISEK) Sürgősségi Osztálya.
A Sürgősségi Betegellátó Osztályon ún. osztályozó rendszer működik, ahol a valóban sürgős esetek mindenkor elsőbbséget kapnak. Ezek az életveszélyes ill. a gyors állapotromlással járó, beavatkozás nélküli súlyos szövődményekkel fenyegető állapotok.

Tájékoztatásul közöljük, hogy a sürgősségi ellátás nem jelent azonnali ellátást.
A sürgősségi ellátás rendszere változatlan marad: továbbra is a központi hívószámot (112) kell tárcsázni, ahol a mentésirányító eldönti, hogy a háziorvosi ügyelet kocsiját, vagy mentőjárművet küld a helyszínre, ill. javasolja, hogy keressék fel a háziorvosi ügyeletet.

Miskolci lakosoknak járóbetegként továbbra is háziorvosukhoz vagy a Csabai kapu 9-11. alatt, 24 órán át működő háziorvosi ügyeletet kell felkeresniük. Az ügyeleten szolgálatban lévő orvos vizsgálat után, megítélése szerint a beteget továbbküldheti a Sürgősségi Betegellátó Osztályra.

A háziorvosi gyermekügyelet és a gyermek sürgősségi ellátás továbbra is a megyei kórház területén, a Velkey László Gyermekegészségügyi Központban működik.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek