2024. 04. 18. csütörtök

Andrea, Ilma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF

Egészségügyi hírek Mezőkövesdről

Gépjavítás felajánlásokból

Támogatásokból újították fel az elromlott röntgen kiolvasó berendezést a mezőkövesdi Városi Rendelőintézetben. A készülék javítása mintegy 3 millió forintba került.

A közelmúltban elromlott a szakrendelések lebonyolításában fontos szerepet játszó röntgen kiolvasó berendezése. Az intézménynek külső forrásból, támogatásból sikerült megjavíttatni az egészségügyi eszközt.
A röntgen kiolvasó berendezés megjavítása mintegy 3 millió forintba került, amelyet  részben Mezőkövesd Város Önkormányzatának támogatásából, részben felajánlásokból tudtak kifizetni. A Magneter FX Kft. 1 300 000 forintot ajánlott fel, míg a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság, a Mezőkövesdi Mentőállomás és a Mezőkövesdi Tűzoltóság közös jótékonysági báljának bevételével, 533 575 forinttal járult hozzá az eszköz megjavításához, ezzel segítve a mezőkövesdi betegellátást.
A gyors és szakszerű intézkedésnek és a segítségnek köszönhetően a digitális röntgen kiolvasó berendezést pár napon belül újra használni tudták az orvosok.


Pulmonológiai tanácsadás

Új, rendhagyó szolgáltatást kínál a mezőkövesdi Városi Rendelőintézet az egészségügyben dolgozó kollégáknak, a betegeknek és hozzátartozóiknak.

Február 1-jével egy új kezdeményezés indult el a Rendelőintézetben működő szakrendelések keretében, amely révén az egészségügyi intézmény a lakosság, a betegek felé szeretne nyitni.
A diabetológiai szakellátás keretében már régóta jól működő tanácsadás mintájára a pulmonológiai szakrendelésen is egy hasonló tájékoztató fórumot szeretnének létrehozni a Rendelőintézetben, az egészségügyben dolgozók, valamint a betegek hozzátartozói számára. A tüdőgyógyászaton tapasztalták, hogy sokan, aki inhalatív terápiát alkalmaznak, asztmások, vagy krónikus légzőszervi megbetegedésekben szenvednek, nem tudják megfelelően használni a különböző sprayket, pipákat, így nem érik el a kívánt legjobb hatást, a leghatékonyabb kezelést. Ebből adódott az ötlet, hogy a szakrendelés munkatársai segítségképpen nyissanak a szakdolgozók és a lakosság felé, hogy alkalmanként, időközönként szükség esetén több alkalommal is tanácsadásokat szervezzenek, ahol megtanítják a betegeknek ezeket az eszközöket helyesen használni, valamint egyéb életvezetési tanácsokat, segítséget adjanak nekik az egészségmegőrzés, az állapotmegőrzés érdekében.
Az első ilyen tanácsadást február 28-án fél háromtól rendezik meg a Városi Rendelőintézet tüdőgondozó épületében. Erre és a jövőbeni találkozókra, alkalmakra a szakemberek mind a betegeket, mind a hozzátartozóikat várják, azonban kérik, hogy a helyszínek behatárolt kapacitására, a foglalkozások személyre szabottságára való tekintettel előre jelentkezzenek be ezekre a tájékoztató fórumokra. Az előadásra telefonon időpont kérhető a 49/505-304 telefonszámon hétfőtől csütörtökig 13-15 óra között.

M. Zs.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…
UNESCO NEMZETKÖZI JAZZNAP 2024.
A hazai kezdeményezésű Jazznap.hu, az UNESCO Nemzetközi Jazznap megünneplésére rendezett koncertfolyam idén újra számos helyen látogatható! Herbie Ha…