2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Műtéti sorozattal alakították ki egy fiatal lány szemüregét Kecskeméten
Műtéti sorozattal alakították ki egy fiatal lány szemüregét Kecskeméten

Műtéti sorozattal alakították ki egy fiatal lány szemüregét Kecskeméten

Műtéti sorozattal alakították ki egy fiatal lány szemüregét KecskemétenMűtéti sorozattal alakították ki egy 16 éves lány szemüregét, szemhéját, majd a beteg szemprotézist kapott, mert 8 napos korában egy, a fej felének térfogatát kitevő, a szemüregből kiindult daganatot távolítottak el az agyalapról. A műtéti sorozatról hétfőn tartottak sajtótájékoztatót Kecskeméten, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Kórházában. Oberna Ferenc, a kórház arc-, állcsont-, szájsebészeti és fül-orr-gégészeti osztályát vezető főorvosa beszámolt arról, hogy a szemgödör kialakítása érdekében a beteg saját arccsontját és szövetbarát anyagokat is felhasználtak. A 16 éves Demeter Alexandra az MTI-nek elmondta: teljesebb embernek érzi magát a műtét után. Cukrász szeretne lenni. Balajthy Tibor plasztikai sebész elmondta: hét hónapos magzati korban vették észre a daganatot, majd a császármetszést követő nyolcadik napon sikeres műtéttel eltávolították azt, 16 évvel ezelőtt. A műtét következtében a szemüreg helyén egy mély üreg volt, a lány arcának bal fele lapos volt. Csontos szemgödör csak részben alakult ki, ezért szemprotézis nem volt beültethető. Két sebészeti team együttműködésével a műtéti sorozat 2010. februárban indult a kecskeméti megyei kórházban.

Az orvosi teamnek az agyburokról kellett a szemhéjakat felszabadítania, majd a szemprotézist beültetni. A szemhéjak belső felszínén kötőhártyákat is kialakítottak.

A nehéz anyagi körülmények között, hét testvérével élő lány műtéti költségeit a kecskeméti kórház biztosította.

 

(MTI)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Állatkínzás Kerekhegyen
Négy kutyát tartott az éhhalál közelében egy miskolci nő. Állatkínzás miatt folytatott eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 40 éves helyi nőve…