2024. 06. 23. vasárnap

Zoltán
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Milyen ízű a szerethető egészség?

A csoki időtlen idők óta a legkedveltebb „bűnös” élvezetek egyike, hiszen finom, bármikor feldobja az ember napját, akár kis mennyiség elfogyasztásával is. Ám túlzásokba esve már előkerülnek a negatív hatásai is, de sokan mindettől függetlenül is eleve tartózkodnak inkább az édességbeviteltől. Ekkor kerül képbe az egészséges csokoládé, amely igenis létezik.

Egyre többen fordítanak figyelmet a helyes táplálkozásra, és keresnek megbízható eredetű és minőségű élelmiszereket, nem is beszélve a speciális étrendet követő ételallergiásokról és cukorbetegekről, akiknek létfontosságú a táplálék megválogatása. A speciális diéták követése és betartása nagy fegyelmet követel, így érthető, ha az édességről és a desszertről nem szívesen mondanak le az érintettek.

Ma már nem szükséges ilyen drasztikusan gondolni a helyzetre, léteznek lehetőségek az édességnélkülözés elkerülésére, erre kínál finom és egészséges alternatívát a várhatóan a jövő évtől már országszerte is kapható tartósítószer- és színezékmentes, természetes alapanyagokból álló csokoládé. Egy kizárólag magyar tulajdonban lévő, kis kecskeméti üzemben biotanúsítvánnyal rendelkező alapanyagokból orvosok, dietetikusok és élelmiszermérnökök bevonásával kialakított receptúra alapján készülnek az Upperbars-termékek. Ezeket szeletes csoki, bonbon és a szezon közeledtével szaloncukor formájában, több féle ízben hozzák fogalomba.

„A családomban, ismerőseim körében is azt tapasztaltam, hogy szívesen fogyasztanának olyan édességeket, amik ellenőrzött, lehetőleg egészséges alapanyagokból és nem vacakból készülnek. Annak ellenére, hogy észlelhetően egyre növekvő igény van a piacon a bio és egészséges, valamint különböző diétákba illeszthető csokoládék, szaloncukrok iránt, még mindig elég mérsékelt a kínálat.” – magyarázza Engel Károly a cég vezetője, hogy miért kezdett a termékek gyártásába.

Az egészséges édességek többféle gyógynövényt is tartalmaznak, mint például kurkumát, gyömbért és szőlőmaglisztet. A gyártás során az ISO minőségbiztosítási rendszert alkalmazó üzemben olyan csokoládék készülnek, amelyeket az ételallergiában szenvedők is fogyaszthatnak, továbbá azok is, akik különböző (paleo, glutén- vagy cukormentes) diétákkal élnek.

Az idei Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásáron (OMÉK) bemutatkozó Upperbars a rendezvényen igényfelmérést is végzett, melynek eredménye és a szüntelenül kiürülő kínáló kosarak is jól mutatják, hogy ma Magyarországon nagy érdeklődés és igény mutatkozik a paleo, cukor- vagy gluténmentes és bioalapanyagokból készülő édességek iránt.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Irodalmi Éjszakát rendez a Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (Miskolc, Mindszent tér 2.). 2024. június 28-án, pénteken 18-24 óra között. A szervez…