2024. 07. 24. szerda

Kinga, Kincső
1 EUR 393 HUF
1 GBP 468 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Közösségek összefogása a biztonságos vérellátásért

Közösségek összefogása a biztonságos vérellátásért

Közösségi helyszíneken és rendezvényeken szervez véradást a nyári biztonságos vérellátás érdekében július elején a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezete az Országos Vérellátó Szolgálattal közösen.

Az éjszakai élet kedvelt belvárosi színterén, a Helynekemben az önzetlen embereken lesz a reflektorfény szombat kora délután. A július 6-i eseményével a tavaly felállított 97 fős, egynapos véradását szeretné felülmúlni a Magyar Vöröskereszt. Idén a cél legalább 100 véradó toborzása. A rekord megdöntésére ismételten 6 óra áll rendelkezésre: 12 és 18 óra között várják a segítőket. A 18 és 65 év közti véradókat egy pohár sörre vagy üdítőre látja vendégül a humanitárius szervezet. Ajándékképpen pedig kedvezménykuponok és nyereményjáték várja az önzetlen segítőket, akik akár a Libri Könyváruház ajándékcsomagjait is megnyerhetik.
Júliusban a sportolók és a szurkolók is vérüket adhatják a betegekért: 5-én pénteken az M1 Fitness, még 9-e és 11-e között – a tiszaújvárosi Triatlon Nagyhéten – a Magyar Vöröskereszt véradókamionja biztosít helyszínt a véradásoknak. A meglepetések itt sem maradnak el. A Triatlon Nagyhét önzetlen véradói között például olyan értékes nyereményeket sorsol ki a Magyar Vöröskereszt, mint 2 fős 2 éjszakás üdülés a vasadi Nádas Tó Park Hotelben, vagy hőlégballonos repülés és díjazott bőrképek. A kánikulai melegben jeges teával és fagylalttal kedveskednek a véradóknak a szervezők, amelyet a XIXO és a Castello cukrászda ajánlott fel.
Mindhárom helyszínen zajlik majd a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat nyári véradókampányának nyereményjátéka.

A fent említett véradások pontos időpontjai és helyszínei:
2019. július 5. 12.00-15.00 M1 Fitness (Miskolc, Szeles u. 11.)
2019. július 6. 12.00-18.00 Helynekem (Miskolc, Széchenyi István út 30.)
2019. július 9-11. 9.00-18.00 Triatlon Nagyhét (Tiszaújváros, Okmányiroda mögötti parkoló)

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek