2024. 03. 29. péntek

Auguszta
1 EUR 395 HUF
1 GBP 462 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Sport
  • »
  • Csomós Mixi: Nem volt taktika, csak padlógáz!!!

Csomós Mixi: Nem volt taktika, csak padlógáz!!!

Csomós Mixi és Nagy Attila Székesfehérváron sem feledte el az idei évre megfogalmazott taktikáját, de jócskán engedtek az elveikből. Gigászi csatákat vívtak, olykor-olykor meleg helyzetekbe keveredtek, de összességében jól sikerült a legutóbbi futamuk, hiszen meg tudták őrizni a vezető pozíciót a bajnokságban, három értékelésben is ezüstérmet szereztek a királyok városában.

A Peugeot kupában most egy elég hosszú szünet vette kezdetét, de Mixiék továbbra sem tétlenkednek, külföldön és itthon is találtak maguknak olyan futamot, ami bekerült az éves versenynaptárjukba. Csomós Mixivel beszélgettünk.
A Peugeot kupa, a 2WD kupa, valamint az RC4-es kategória éllovasaként érkeztetek meg Székesfehérvárra. Hogyan készültetek és mit vártatok a futamtól?
Hasonló módon készültünk ezúttal is, mint az összes eddigi versenyünkre, semmi különleges nem történt a rajt előtt. A Miskolc Rallye óta részt vettünk egy nívós külföldi futamon, Csehországban, a Cesky Krumlov Rallye-n, ahol több fronton is kategóriagyőzelmet arattunk. Székesfehérváron úgy szerettünk volna versenyezni, hogy mindenképpen célba érjünk, mert a rendkívül erős, Peugeot-s mezőnyben nem engedhetjük meg magunknak, hogy egyszer is kiessünk.
Ezt sikerült megoldani, de idén először nem ti győztetek.
Ettől függetlenül azt gondolom, hogy a 2WD, valamint a Peugeot kupa és az RC4-es géposztály ezüstérmeivel maximálisan elégedettek lehetünk. Sok pontot hoztak a konyhánkra, és nekünk ez volt a lényeg.
De nem könnyen. Többször is érdekes pillanatokat éltetek át.
Az Egerben, Miskolcon, illetve a Cesky Krumlov Rallye-n tapasztaltaktól Székesfehérváron lényegesen több izgalmat éltünk át. Egy gumira felkaptunk, volt egy majdnem megforgásunk, összetörtük a lökhárítót és az oroszlányi gyorsaságin szintén egy teherautó gumival akadt nézeteltérésünk. Picit hozzáértünk, eldobott a szemközti erdő irányába és csak kicsin múlt, hogy nem követtünk el komolyabb természetkárosítást. A helyszínen munkálkodó videósok is mondták, hogy durva volt a helyzet. Ezekből is látható, hogy eseménydús versenyen vagyunk túl, de a győztesek, Szauer Gergőék sem unatkoztak. Mindketten 110%-ot adtunk ki magunkból, ez a tempó pedig magában hordozza a meglepetéseket. Szerintem mindketten örülhetünk, hogy célba értünk, és egy-két kisebb harci sérülést leszámítva, relatíve karcmentes maradt a kocsink is.
A Veszprém Rallye-n nem lesz Peugeot kupa, de szeretitek a murvát. Szorgalmi feladatként kipipáljátok a veszprémi versenyt?
Minden valószínűség szerint nem utazunk el Veszprémbe, hanem egy másik nagy kedvencünkre szavazunk helyette, Csehországban, a Barum Rallye-ra. Ezen felül szinte biztos, hogy részt veszünk a Rallye3 Bajnokság bózsvai sprintfutam is. Hazai pálya, kb. 20 kilométerre lesz tőlünk. A Peugeot kupa csak októberben a Mecsek Rallye-n folytatódik, addig valahogy formában kell tartanunk magunkat, mert továbbra is az élen állunk, és ezt a pozíciót már nem is nagyon szeretnénk a hátra lévő futamokon átadni senkinek sem.

Köszönjük együttműködő partnereinknek!

Rallye2.hu – Salánki Gábor

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek