2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Kik lesznek 2018 Egészséghősei?

Hírességek is a jelöltek között a HáziPatika.com pályázatán

Az egészségügyi portál Egészséghősök pályázatával azokat a hétköznapi jótevőket keresi, akik a legtöbbet teszik a lakosság egészségéért, illetve az egészséges életmód népszerűsítéséért. Október 31-ig összesen hat kategória 128 jelöltje közül választhatjuk ki azokat az egészségügyi dolgozókat és civileket, akik érdemesek az év Egészséghőse címre.

A pályázatra összesen 128 személyt jelöltek az olvasók, akik hat kategóriában (orvos, egészségügyi szakember, innovátor, új generáció, páciens/szószóló, híresség) várják a közönség szavazatait. A jelöltek tevékenységi köre rendkívül színes képet fest: szavazhatunk például egy futómozgalmat indított gyermekgyógyászra, író-költőként is tevékenykedő háziorvosra, a betegségéről rendszeresen blogoló páciensre vagy a betegek gyermekeket jelmezben felvidító csapatra is.

Közismert nevekre bukkanhatunk a Hírességek kategóriában is: az Egészséghős címért küzd többek között Tóth Vera énekesnő, Erős Antónia, Jakupcsek Gabriella és Pataki Zita televíziós műsorvezetők, Kovács Patrícia színésznő és Vrábel Krisztina gasztroblogger.

„Napjainkban az emberek nagyon sokféle mintát követnek, a média például nagyon komolyan befolyásolja az életüket és a szokásaikat. Ez vonatkozik a táplálkozásra, az életmódra, az affinitásokra, és még számos egyéb dologra is. Azért is vállaltam örömmel a zsűrizést az Egészséghősök kampányban, mert segítségével fel tudunk mutatni olyan példákat, amelyeket ha mások követnek, akkor az ő életük is jobb, egészségesebb lehet” – mondta Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat Szóvivője, az Egészséghősök program szakmai zsűritagja. „A jelöltek számára is fontos az elismerés. Az egészségügyben dolgozóknak elengedhetetlen a pozitív visszajelzés azért, hogy erőt merítsenek a mindennapokhoz. Ugyanakkor a civileket is ki kell emelnünk: a sürgősségi ellátásban dolgozva pontosan látom, hogy mi is akkor lehetünk sikeresek, ha van egy civil, aki észreveszi, hogy a másik ember rosszul van, és értesíti a mentőket. Ugyanez igaz a megelőzésre: ma már az emberek az információ nagy részét más civilektől szerzik, például az internetes közösségi oldalakat böngészve. Egy híres televíziós személyiségnek, egy netes bloggernek komoly véleményformáló ereje van, és nagyon fontosnak tartom kiemelni az ő munkájukat is.”

Az Egészséghősök pályázaton közönségdíjakat és szakmai díjakat is kiosztanak, utóbbiak a szakmai zsűri döntése alapján kerülnek kihirdetésre.

A közönség szavazatait október 31-ig várja a HáziPatika.com szerkesztősége az alábbi honlapon. A szavazáshoz aktív Facebook-profil szükséges, mellyel mind a hat kategóriában voksolhatunk egy-egy jelöltre. A szavazók között a szervezők 3 darab, egyéves Nők Lapja Egészség előfizetést sorsolnak ki.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek