2024. 07. 16. kedd

Valter
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Így csökkentsük ráncainkat

Az időmúlásával senki sem védheti ki a szépen lassan megjelenő ráncokat. Előbb csak az apró szarkalábakkal, majd az egyre mélyülő barázdákkal kell megküzdenünk, amik kíméletlenül jelzik az idő múlását. Jó hír, hogy nem kell egyből plasztikai sebészhez fordulni, számos megoldás létezik a ráncok megelőzésére és halványítására.

Az öregedést természetesen nem állíthatjuk meg, de komoly plasztikai és kozmetikai beavatkozások nélkül, természetes módszerekkel is sokat tehetünk azért, hogy bőrünk fiatalosságát megőrizzük. Ha a bőr feszességének fenntartásáról, és a ráncok kialakulásának megelőzéséről, illetve a már meglévők csökkentéséről van szó, akkor nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos a bőr táplálása.  

1. Alapos arctisztítás, radírozás, tonizálás

A nők legfontosabb alapszabálya, hogy a sminket és minden este alaposan mossuk le. Amennyiben nem használunk alapozót, akkor se bagatellizáljuk el az esti arctisztítást, hiszen a nap közben rárakódott kosz és pormennyiség eltömíti a pórusokat.  Mindennap szánjunk rá tíz percet.
2. Hidratálás, arcpakolások
A bőrünket kívül-belül hidratáljuk. Naponta igyunk meg két liter szénsavmentes vizet, mert a bőrünknek is szüksége van „felfrissülésre”. Reggel és este használjunk napszaknak és bőrünknek megfelelő hidratáló krémet, és heti rendszerességgel tegyünk arcunkra bőrtípusunknak megfelelő pakolást.
3. Arctorna
A speciális arctorna hasonló hatást gyakorol az arc izmaira, mint a súlyemelés a testre. Számos gyakorlat áll rendelkezésre- az interneten megannyi tippet találhatunk – , napi tíz perc jó hatással van a ráncok kialakulásának megelőzésére.
4. Polarizált fény
Válasszuk bármelyik módszert is, a fényterápia hatásos kiegészítője lehet mindegyiknek, ráadásul ehhez már az otthonunkban használható készüléket is beszerezhetünk, és mi magunk végezhetjük el a „kezelést”, amikor csak akarjuk, vagy amikor az időnk engedi. A Polarisol Kft.által forgalmazottlegújabb polarizált fényterápiáskészülékek már nem nagyobbak, mint egy táblagép.A polarizált fény a ráncok ellen is hatásos „fegyver” lehet, hiszen rendszeres alkalmazásával csökkenthetőek az öregedés jelei, így a ráncok megjelenése is késleltethető, a meglévőeket pedig halványíthatjuk, vagyis kordában tarthatjuk őket. A fényterápianagymértékben javítja és regenerálja a bőr szerkezetét, mindezt pedig mellékhatások nélkül.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek