2024. 06. 20. csütörtök

Rafael
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • Ideális megoldás a karácsonyi plusz kilók ellen… mert a harcosok nem számolnak kalóriát

Ideális megoldás a karácsonyi plusz kilók ellen… mert a harcosok nem számolnak kalóriát

Harcosok Étrendje: az új módszerrel megakadályozható a téli túlsúly, mégis degeszre lakmározhatjuk magunkat az ünnepek alatt

 

A Harcosok étrendje egyszerű és praktikus. Ha megértjük az alapelveket, azonnal elkezdhető az étrend. Az ünnepi időszak nem akadály, a karácsonyi vacsorák alkalmával annyit ehetünk, amennyi jól esik, ráadásul szinte bármit, amit csak megkívánunk . Józan ész ide vagy oda, a napi egyszeri, esti, nagy étkezésre alapuló étrendet világszerte követik sikerrel, fogyni vágyó férfiak, legyen az szellemi munkát végző irodista vagy sportoló. A fogyás melletti jótékony hatása az egészségre, a szellemi teljesítményre, és a fizikai erőnlétre pár napon belül érzékelhető. Ne várjunk a fogadalmakkal az újévig, az életmódváltásra a Karácsony tökéletes alkalom a Harcosok Étrendje segítségével.

Ellentmond a józan észnek: együnk este, amennyi jól esik…

Legyünk őszinték. Karácsonykor bizony sokan elhagyjuk magunkat, még a legkeményebben küzdők, sportolók is. Ilyenkor az apukák is szeretnek kuckózni, minden pasinak jól esik végre kiengedni az egész éves gőzt, jókat enni-inni. A nagyi bejglije, párunk narancsos-csokis sütije, kislányunk mézeskalácsa, a koripályák forralt bora, a karácsonyi vásárok sült gesztenyéje az elszánt férfiakra is felugraszt néhány plusz kilót. A diéták viszont arra sarkallnak, hogy este minimálisat vagy semmit ne együnk. Ráadásul mi férfiak nehezebben is szánjuk el magunkat a fogyókúrára, hiszen ösztönösen harcosok vagyunk. Leonidász sem almát evett a csata után; Dzsingisz Kán serege sem állt meg harc közben napi ötszöri étkezésre; de az indián kultúrákból sem ismerünk egyetlen „Nagy Kalóriaszámláló” törzsfőnököt sem. Az ősember is csak este ült le megenni az elejtett mammutot, mialatt a nők és a gyerekek napközben bogyókon éltek. Nem véletlen tehát, hogy a legtöbben az esti evés után sóvárgunk, főként az ünnepek alatt, amikor este összegyűlik a család. Ez az ösztönös igényünk, a testünk pedig jobban tudja, mire van szüksége. A Harcosok Étrendje – bár ellentmond a józan észnek és az eddigi diétás módszereknek – azt mondja: napközben zöldségeket és gyümölcsöket fogyasszunk. Ha pedig lement a nap, pótoljuk be egy ültő helyünkben a kimaradt három étkezést. Különösebb korlátozás nélkül… együnk, amennyi jólesik. Ez az étrend tehát kiválóan alkalmazható az ünnepi időszakban és hosszú távon is.

Igazodjunk testünk természetes ciklusához

A Harcosok Étrendjének alapja az ábrán is látható napi ciklus, igazodva testünk természetes működéséhez, az esti étkezésre helyezi a fő hangsúlyt. Napközben az energiákat a napi teendőkre kell összpontosítani, ebben az időszakban testünk zsírt éget és méregtelenít, emésztőrendszerünk pedig pihen, ezért ilyenkor mindössze zöldség, gyümölcs, esetleg némi könnyű fehérje fogyasztása ajánlott. Az eredmény egész napon át tartó, kirobbanó energia és koncentráltság lesz, eltűnik az ebéd utáni bágyadtság és fáradtság (kaja-kóma). Az esti étkezés során ezután gyakorlatilag korlátozás nélkül fogyaszthatunk bármit és bármennyit, ami jólesik. Nyugodtan ehetünk akár magas zsírtartalmú ételeket és szénhidrátot is, nincs kalóriakorlátozás sem. Ha hagyjuk a szervezetünket egész nap méregteleníteni, megelőzhetjük az emésztési problémákat; de rendkívül hasznos a prosztata problémák és potencia zavarok elkerülésében is, és elősegíti a férfi nemi hormonok aktivitását. A lényeg tehát, hogy hallgassunk belső ösztöneinkre és ne társadalmi szocializálódás céljából együnk például délben. Így sokkal könnyebb egyedülállóknak és családoknak is megtervezni a napot, energiadúsan végezni a teendőket és este enni egy jót akár a családdal, akár egyedül.

Karácsonyi ajándék tipp: életmódváltás a Harcosok Étrendjével

Nincs szükség lemondással járó, tarthatatlan, divatos fogyókúrákra, melyek rövidtávon szenvedést okoznak, hosszútávon pedig hatástalanok. A Harcosok Étrendje c. könyvből mindent megtudhatunk az étrendről és a működési elvről. Érdemes minél hamarabb életmódot váltani, akár Karácsonyra ezt ajándékozni párunknak, feleségünknek vagy anyukánknak… aki arra tanított, hogy reggeli nélkül ne kezdjük a napot.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek