2024. 07. 20. szombat

Illés
1 EUR 391 HUF
1 GBP 464 HUF

Határtalan segítség

Magyar Istvánné, Lázár János. Két személy azon 500 magyar, illetve azon 17 mezőkövesdi és térségi mozgássérült közül, akik számára a kerekesszék megvásárlása már nem jelent gondot, hiszen ők ingyen hozzájuthattak egy-egy darab székhez egy amerikai adományozó közösség jóvoltából.

Az óceánon túlról, Amerikából érkezett hazánkba az az 500 kerekesszék és egyéb segédeszköz, amelyet a Magyarországon működő mozgássérült egyesületek tagjai, valamint kórházak között osztottak szét. Az amerikai Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyháza által, a vallási közösség tagjainak összefogásából jöhetett létre immár harmadik alkalommal ez a nagy jelentőségű felajánlás, amely nagy változást, előrelépést jelent több száz, a mozgásában korlátozott embertársunk életében, mindennapjaiban.
A Mozgássérültek Mezőkövesdi Egyesülete idén is pályázott, hogy részesülhessen az adományból, így ez alkalommal a civil szervezethez tartozó településeken összesen 17 kerekesszéket tudtak szétosztani. Az adományt ünnepélyes keretek között, szívet melengető, megható ünnepség keretében adták át a részesülteknek április 11-én.
Ezzel 17 embertársunk számára könnyítették meg az életet, megteremtve ezzel azt a lehetőséget is számukra, hogy könnyebben eljussanak a kapuig, a boltba, vagy épp vasárnap délután együtt el tudjanak menni a családjaikkal egy sétára, a közeli parkba.

M.    Zs.

 

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek