2024. 07. 18. csütörtök

Frigyes
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

Hasfájós babák elixírje: indiai babamasszázs

Sok család életét szomorítja meg a kisbabák hasfájása, pedig az esetek többségében egy természetes, ősi módszer, az indiai babamasszázs igen hatékony segítség tud lenni.

A kisbaba sír nappal, sír éjjel, sír evés előtt és evés után. Kicsit megnyugszik, ha felvesszük, de rögtön rázendít, ha letesszük aludni. Fáradt az anyuka és fáradt az apuka. A munkahelyen szintén nehéz így helyt állni kialvatlanul. Sokan azt gondolják, hogy ez a néhány hónapos, igen fárasztó és próbára tevő időszak nem is lehet másképp. „Ezzel együtt kell élni, majd egyszer túl leszünk rajta” – gondolja a család. Pedig egyáltalán nincs így. Vannak olyan kultúrák, társadalmak, ahol ezeket a problémákat egyáltalán nem vagy alig ismerik.
Máté Sangita, az Indiából érkezett babamasszőr, meglepődve tapasztalta, hogy a kisbabáknak ilyen kellemetlenségekkel kell szembenézniük Magyarországon. Véleménye szerint, a kismamák a legtöbb esetben reménytelenül, de elszántan keresik a megoldást.

Sokan tudják, hogy a probléma forrása leginkább a hasfájásban keresendő, de nem tudják, hogy a hasfájás miből is adódik és így a megfelelő módszer megtalálása is annál nehezebb. Sok mindent kipróbálnak, de valahogy semelyik módszer sem használ. Ilyenkor szoktak rátalálni Sangita módszerére, az indiai babamasszázsra, ami sok esetben már az első alkalommal enyhülést hoz. De mi is a titka ennek az egyszerű, több ezer éves módszernek?

Az újszülött kisbabák, csecsemők fejlődésük során át kell, hogy menjenek egy átmeneti időszakon, amihez néha a hasfájás is társul. Ha megértjük, hogy miért fáj a kisbabák hasa ebben az időszakban, akkor tudni fogjuk, hogyan keressünk rá megoldást. Sangita, aki sok hasfájós kisbabán segített már, a következőképpen magyarázza a hasfájás okát: „A kisbabák bélrendszerében különféle okokból gázok keletkeznek. Ezek lehetnek a helytelen nyelés vagy a kismama nem megfelelő táplálkozása miatt. Ezek a gázok nem tudnak eltávozni, mert a kisbaba bélrendszere még fejlődésben van, nem tud még megfelelően mozogni, hogy a felgyülemlett gázok el tudjanak távolítani. Tehát ez kis nyomás okozza a problémát, hogy a bélrendszer még nem annyira fejlett. Ezt a mozgást lehet nagyon finom kis mozdulatokkal segíteni, hogy megmozgassuk a kisbaba bélrendszerét. Ilyenkor kisebb csodák szoktak történni. Nagy adag puki távozik vagy a kisbaba széklete is intenzívebben beindul, mindenki nagy örömére.” Ez már önmagában nagy áldás nem csak a kisbabáknak, de a családnak is, mert innentől kezdve ezeket a kellemetlen tüneteket, mintha elvágták volna. Ez már önmagában is nagy öröm a  család számára. De a jótékony hatásoknak ez csak a kezdete.

Az indiai babamasszázs nem csak a hasfájás elmulasztására való. Sőt, mondhatjuk azt is, hogy a masszírozás jótékony hatása az egész szervezetre kiterjed. A kisbaba fejlődésére van jótékony hatással az idegrendszer stimulálása, az izmok masszírozásán keresztül. Ez a masszírozás nem csak az idegrendszert stimulálja, de az izmokban lévő feszültségek is a masszázs hatására el tudnak távozni. Ha már volt részünk kiadós masszázsban, akkor tudjuk, ez milyen kellemes, felfrissítő tud lenni. Képzeljük el, hogy a kisbabák is mennyire tudják ezt élvezni. A kisbaba a masszázs után nyugodt, relaxált állapotba kerül. Sangita így számol be erről a hatásáról: „A kismamák általában már az első masszírozás alkalmával örömmel mesélik, hogy kisbabájuk a masszázs után nyugodt alvásba szenderül és hosszabb ideig alszik, mint addig bármikor. Ez igen gyakori eset”. Így általában az éjszakai alvási is sokkal hosszabb, ha a masszázst az esti fürdés előtt végezzük el. De hátra van még egy igen fontos adománya is az indiai babamasszázsnak.

Ha már elsajátítottuk az indiai babamasszázst és napi szinten alkalmazzuk kisbabánk és az egész család nagy örömére, akkor jelentkezik egy nagyon kellemes és nagyon bensőséges hatás is. Miután a kisbabánk felfedezi a masszázs jótékony hatást, elkezdi élvezni azt és szinte már várja a következő alkalmat. Így a masszázson keresztül a kismama egy nagyon bensőséges, különleges kapcsolatban tud kerülni a kisbabájával. A masszázs azon kívül, hogy elősegíti kisbabánk egészségét, fejlődését és javítja a közérzetét, az örömteli, szeretetteljes kapcsolatot is megalapozza. Mindezt nagyon könnyű megtanulni, ahogy Sangita mondja:
„Sok boldog kismamát és mosolygós babát szeretnék látni Magyarországon is. Indiában láttam hogyan segít a masszázs, és csodákat tesz. A keleti világ varázsa és hagyománya itt, a modern európai világunkban is nagy segítségünkre lehet. Ezért kelek fel és indulok el mindennap a kismamákhoz, hogy megmutassam nekik ezt a természetes, anyát és gyermekét összekötő, bensőséges, ősi módszert.”

További információ az indiai babamasszázsról:
http://sangita-babamasszazs.hu/


Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek