2024. 07. 19. péntek

Emília
1 EUR 390 HUF
1 GBP 463 HUF

Fantasztikus történetek a koralltengerekből

A jó fotó egyetlen rögzített pillanata akár egy egész életet elmesélhet. Még érdekesebb azonban, amikor a fotós is mesél: az ő kalandjairól, az általunk nem ismert különös körülményekről.

Ebben az élményben lehet részünk február 15-én délután 5 órától az avasi Móra Ferenc fiókkönyvtárban, amikor Dombovári Tibor természetfotós beszél a koralltengerek csodálatos világáról.

Különleges búvárfotói hamarabb tették külföldön ismertté Dombovári Tibor nevét, mint idehaza – de már itthon, Magyarországon, Miskolcon is legalább 20 éve az elismert és széles körben ismert természetfotósok közé tartozik. Számos hazai és nemzetközi szakmai díj jelzi, hogy amit és ahogy megmutat a víz alatti életből, az több mint szépség – az a csöndes világ látható lényege.
A koralltengerek ezen belül is különleges helyet foglalnak el, egészen más az élőviláguk, mint például a mediterrán tengereké. Dombovári Tibor egyszer azt nyilatkozta, ő az „apróságokhoz” vonzódik, „tenyérnyi területen fantasztikus történetek játszódnak le a tengerben”. Ezekről a történetekről mesél szavakkal és képekkel február 15-én, szerdán délután 5 órától a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Móra Ferenc Könyvtárában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Fejtörő az öt karika jegyében
A korábbi nyári olimpiákhoz hasonlóan idén immár harmadszor invitálja olimpiai játékra a sportkedvelőket a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár. A kérdések a p…