2021. 09. 23. csütörtök

Tekla, Líviusz
1 EUR 356 HUF
1 GBP 417 HUF

Fantasztikus történetek a koralltengerekből

A jó fotó egyetlen rögzített pillanata akár egy egész életet elmesélhet. Még érdekesebb azonban, amikor a fotós is mesél: az ő kalandjairól, az általunk nem ismert különös körülményekről.

Ebben az élményben lehet részünk február 15-én délután 5 órától az avasi Móra Ferenc fiókkönyvtárban, amikor Dombovári Tibor természetfotós beszél a koralltengerek csodálatos világáról.

Különleges búvárfotói hamarabb tették külföldön ismertté Dombovári Tibor nevét, mint idehaza – de már itthon, Magyarországon, Miskolcon is legalább 20 éve az elismert és széles körben ismert természetfotósok közé tartozik. Számos hazai és nemzetközi szakmai díj jelzi, hogy amit és ahogy megmutat a víz alatti életből, az több mint szépség – az a csöndes világ látható lényege.
A koralltengerek ezen belül is különleges helyet foglalnak el, egészen más az élőviláguk, mint például a mediterrán tengereké. Dombovári Tibor egyszer azt nyilatkozta, ő az „apróságokhoz” vonzódik, „tenyérnyi területen fantasztikus történetek játszódnak le a tengerben”. Ezekről a történetekről mesél szavakkal és képekkel február 15-én, szerdán délután 5 órától a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár Móra Ferenc Könyvtárában.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Share on facebook
Facebook

Kapcsolódó cikkek

Lassan teljesen elmúlik a nyár. Az utolsó olyan reggelekre ébredünk, amikor már jóllehet, picit csíp a hideg, de a langyos napsugarak már a délelőtt f…

További cikkek

Hírek, kék hírek, zöld hírek, gazdaság, sport, életmód, medicina, ezo és még sok minden más…

Menü

Archívum