2024. 06. 21. péntek

Alajos, Leila
1 EUR 397 HUF
1 GBP 470 HUF

Életmentés Garábon

A Narconon Új Élet Központ folyamatos eredményeket ér el a drogmegelőzés és a drogrehabilitáció területén. A Nógrád-megyei Garáb település közelében található rehabilitációs központban, a hatékony programnak köszönhetően, legutóbb egy huszonéves fiú kapta vissza az életét.


R.T. története átlagosnak mondható a drogfüggők között, de mégis egyedülálló, mint minden személyes történet. Már tizenévesen kapcsolatba került a kábítószerekkel, megannyi társához hasonlóan a sokak által ártalmatlannak gondolt gyenge drogokkal kezdte. De a rendszeres marihuána fogyasztástól egyenes út vezetett a kemény drogokhoz. Az első intravénás heroin adagját „segítő” kezek adták be. Mire a felnőttkor küszöbére ért, már masszív droghasználónak számított. Huszonkét éves korára, mintegy hat évnyi drog fogyasztással, túl volt megannyi kudarcon, és sikertelen leszokáson.

Szülei ekkor találták meg a Narconon Új Élet központot, ahol R.T. végig ment a teljes rehabilitációs programon. Szeptember elején gyógyultként, új célokkal felvértezve hagyta el a garábi központ területét.

A Narconon Új Élet Központ, a magyarországi Narconon szervezetének első hazai bentlakásos központja. A rehabilitációs központ része annak a nemzetközi Narconon szervezetnek, amely 185 központjával a világ 47 országában megtalálható.

Mint mindenütt, így idehaza is, az amerikai humanitárius L. Ron Hubbard által kidolgozott prevenciós programot alkalmazzák, amely a világon egyedülálló módon 70-80%-os eredményt mutat a leszoktatás terén. A hazai statisztikák is ezt támasztják alá, sőt az alkoholisták tekintetében ez a szám még magasabb. A program erőssége az, hogy a testi és a lelki függőség megszüntetésén túl helyreállítja a drog használó személyes önbecsülését. Megtalálja és kezeli a drog használat okát, valamint olyan célkitűzések megtervezésében nyújt segítséget, amellyel a személy biztos lábbal újra nekivághat az élet rögös útjainak.

A Narconon Új Élet Központ 2011 nyarán nyitotta meg kapuit a Nógrád megyében lévő Kelet-Cserhát Tájvédelmi Körzet dombjai között. Azóta számos sikeres leszoktatáson vannak túl a hatékony programnak köszönhetően. De az eredményességhez minden bizonnyal hozzájárul még valami, és ebben az itt lakók és az ide látogatók minden bizonnyal egyetértenek; a Pásztói kistérséghez tartozó Garáb település és idilli környezete olyan békességet áraszt, amely magával ragadja az ide látogatót. Így a környezet is hozzájárul ahhoz, hogy a központ valóban kiinduló pontja legyen egy új és boldog élet kezdetének.

További információért látogasson el a http://narconon.hu/drogrehabilitacio/narconon-uj-elet-kozpont.html weboldalra.

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek