2024. 07. 15. hétfő

Henrik, Roland
1 EUR 391 HUF
1 GBP 466 HUF

EGYÜTT KÖNNYEBB!

EGYÜTT KÖNNYEBB! címmel holnap, azaz szeptember 26.-án kedden 17 órától nyílik a Mellrákinfó-Borsod jótékonysági kiállítása a Herman Ottó Múzeum „Pannon Tenger Múzeuma” kiállítóhelyén!  A tárlat a szerveződés kampányának első állomása.

Öröm. Szomorúság. Teher. Lelkesedés. Félelem. Kétségbeesés. Megkönnyebbülés. Vidámság. Aggodalom. Küzdés…. Olyan érzések, melyek megtalálnak egy betegség kapcsán. Több a  szorongás a kivezető úton, a gyógyulás idején, mint ahány könnyed pillanat. Mégis, amikor ezeken a képeken az érintett hölgyek üzennek, bátorságot és optimizmust sugároznak. Arról győznek meg, hogy támogatással a legnehezebb helyzeteket is könnyebb viselni.

A Mellrákinfó-Borsod önkéntes szerveződése kizárólag érintetteket tömörít, ezért megértő segítséget tud nyújtani krízishelyzetekben odafigyeléssel, információkkal, tanácsadással. A diagnózist követően szigorúan az orvos utasításaira tekintettel, ugyanakkor a tapasztalatokat hasznosítva a kezelésekkel, műtéttel, kórházi tartózkodással kapcsolatban gyakorlati tanácsokkal láthatja el a csoport a betegeket. A kiállítással a szerveződés célja, az is hogy felhívja a figyelmet a korai felismerés fontosságára, mert az időben diagnosztizált melldaganat jó eséllyel gyógyítható. Ezért biztatunk minden nőt a havi rendszeres önvizsgálatra, és hogy járjanak az ingyenes szűrésekre.

A Mellrákinfó-Borsod zárt Facebook csoportot is működtet, ahol mód van információcserére, a betegek megoszthatják egymással gondjaikat, gyakran behatóbban, mint hozzátartozóikkal, mert az itt folytatott beszélgetések nem nyilvánosak.  A Mellrákinfó Egyesületen belül azért hoztuk létre a megyei szervezetet, hogy a virtuális téren túl személyes találkozókra is lehetőség kínálkozzon.  Rendszeresek együttléteink, melyeken egy-egy téma szakértőit hívjuk vendégként, így járt már nálunk onkológus, pszichológus, belgyógyász.  Különösen népszerűek a Remény és Szépség Napja programjai, ahol az érintett, esetleg a kemoterápia miatt éppen kopasz nők gyönyörű hennafestést kapnak. Cégek, vállalkozások számára egészség- és családi napokon képzett önkénteseink szívesen tartanak felvilágosítást a mellrákkal összefüggésben, nem csak hölgyek számára.

Köszönjük, hogy figyelemmel kísérik tárlatunkat és gondolkodnak a témáról! Támogatóink áldozatvállalásaiért pedig hálásak vagyunk, mert ügyünk akkor sikeres, ha mellénk állnak, ahogy az MVLC Miskolci Vizilabda Club tagjai is, akik nyitottan és bátran vállalták a fotózást, hogy kampányunkat népszerűsítsék! Mi már tudjuk, hogy minden segítség jól jön, mert EGYÜTT KÖNNYEBB!

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek