2024. 04. 19. péntek

Emma
1 EUR 394 HUF
1 GBP 460 HUF
  • Főoldal
  • »
  • Medicina
  • »
  • DK: Európai Ügyészség felállítását követeljük – a civilekkel együtt

DK: Európai Ügyészség felállítását követeljük – a civilekkel együtt

Gulyás Balázs, a civil tüntetések egyik szószólója az ATV Parlament című műsorának tegnapi adásában a tüntetők azon követelését ismételte meg, miszerint „legyen egy közös Európai Ügyészség, amelyik kivizsgálja az uniós pénzekkel kapcsolatos visszásságokat és adott esetben büntethet is”.
A Demokratikus Koalíció üdvözli a civilek követelését, amely egybevág a DK törekvéseivel: a DK ugyanis már tavaly tavasszal, 16 pontos Európai Parlamenti választási programjának 4. pontjában javasolta, hogy Európai Ügyészség jöjjön létre a politikai korrupció ellen. A párt EP-képviselői ennek megfelelően több alkalommal fordultak az Európai Bizottsághoz és a Tanácshoz, javasolva a közös Európai Ügyészség felállítását.

A DK szerint a liberális demokráciának alapvető eleme, hogy a civil társadalom kezdeményezéseit támogassák a politikai pártok és mivel a DK rendelkezik az ehhez szükséges Európai Parlamenti képviselettel, a továbbiakban is mindent meg fog tenni egy erős és független Európai Ügyészség felállításáért.

A Demokratikus Koalíció örül annak, hogy az Európai Ügyészség felállításának ügye újabb közös nevező lehet a parlamenti és a parlamenten kívüli demokratikus ellenzéki szervezetek, pártok és civilek között.

Molnár Csaba
ügyvezető alelnök, EP-képviselő
Demokratikus Koalíció

Érdekesnek találtad? Oszd meg a Facebookon!

Facebook

Kapcsolódó cikkek

További cikkek

Ma van a logisztika napja
Közös szakmai konferencián ünnepli a Logisztika Napját a Magyar Logisztikai Egyesület (MLE) és a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU)   Sajtóközlem…